sportski sportski sportski sportski

KOD

Vrbas pobjednik Lipik 3×3 Challengera

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Drugi dan Lipik 3×3 Challengera je ponudio pregršt odličnih utakmica i poteza, te potvrdio da je ovo bio jedan od najjačih turnira do sada.

 

 

Na odlično odrganiziranom tradicionalnom turniru 3×3 košarke u Lipiku, gledatelji su mogli vidjeti odličnu košarku, pregršt zabave, nagradnih igara za gledatelje, Cedevitasice, mažoretkinje te još puno popratnih sadržaja, što dokazuje da su se organizatori i ove godine potrudili da se Lipik još jednom zapamti kao odličan organizator. Pune tribine, prijenos na Arenasport televiziji i puno uključenih u nagradne igre, samo su pokazatelj organizatorima da rade odličan posao svake godine.

 

Nakon prvog dana turnira, koji se igrao u petak, iskristalizirale su se ekipe koje su se plasirale u završnicu. Prema rasporedu, četvrtfinale su izborile ekipe, prema rasporedu, Novi Sad(Srbija)-Humpolec(Češka), Kranj(Slovenija)-Ljubljana(Slovenija), Laussane(Švicarska)-Vrbas(Srbija), Ventspils(Latvija) i Utsunomiya(Japan).

Što se tiče naših ekipa, naša najbolje rangirana ekipa Statista iz Splita, je prvog dana poražena od Novog Sada i Utsunomiya, nova ekipa na 3×3 karti Spalato je također izgubila obje utakmice u grupi i to od finalista, Kranja i Vrbasa. Ekipa Zagreba je u kvalifikacijskom dijelu imala jednu pobjedu i jedan poraz, što im nije bilo dovoljno da prođu u grupnu fazu turnira.

Nako odigranih četvrtinalnih utakmica, u polufinalu je sve prvo čekao dvoboj prvog favorita turnira i prvoplasirane ekipe na svijetu, Novog Sada, koja je u Lipik došla sa četiri osvojena turnira u nizu i ekipe Kranja iz Slovenije. Nakon super uzbudljive utakmice, pobjedu je iznenađujuće odnijela ekipa Kranja 17:16 te se plasirala u finale. Mora se reći kako su igrači Novog Sada bili prilično neraspoloženi u šutu izvana, što ih je možda i koštalo finala.

U drugoj utakmici polufinala, odlična ekipa Vrbasa bila je bolja od mlade ekipe Ventspilsa iz Latvije. Predvođeni odličnim Danilom Mijatovićem, te dvojcem Stojačić-Popović, naši susjedi su relativno glatko dobili Latvijce 21:15 i otišli u finale.

U odličnom finalu, vidjeli smo izjednačenu utakmicu, sa dosta izmjena vodstava. Zanimljivo je da su se ove dvije ekipe susrele i u utakmicama po skupini, gdje je Kranj slavio 22:14. No, ovdje se vidjelo od početka da su igrači Vrbasa puno raspoloženiji i preciziniji, što im je donijelo konačnu pobjedu od 21:15.

Konačni plasman Lipik 3×3 Challengera 2019:

1.Vrbas (Srbija)
2.Kranj (Slovenija)
3.Novi Sad (Srbija)
4.Ventspils Ghetto (Latvija)


MVP Danilo Mijatović (Vrbas)

 

 

Foto: Lipik 3×3 Challenger facebook

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype