sportski sportski sportski sportski

KOD

Vrijeme je za pravu Hrvatsku

Prvi popravni ispit je pred nama, Njemačka danas mora pasti

Ok, Brazil je nanio štetu. Popravili smo, doduše djelomično, situaciju, ali ne i dojam, protiv Tunisa i uhvatili to polufinale. Slijedi Njemačka. Njemačka bez izrazitih zvijezda, ali sa sistemom i sustavom, koji itekako može napraviti određene probleme.

Ono što je Hrvatskoj nedostajalo u ove dvije utakmice je pravi Bojan Bogdanović. Priznao je on to i sam nakon one mučnine protiv Tunisa. Imali su svi jučer dan odmora, Bojan dan više na aklimatizaciju na sve uvjete, momčad, a čak i neke akcije te igru momčadi. Bojan je svjestan da je, uz Maria Hezonju, on taj koji može i mora biti okidač svega dobrog što može razdrmati Hrvatsku. Osim napadačke kvalitete, Bojan je itekako i u stanju podići nivo igre i još nekih igrača, prije svega svojim stavom. Činjenica je da je veći dio igrača, još od ispadanja njegovih Jazzera, već u glavi imao misao “Babo će to riješit”. I da, Babo bi to riješio da se igra neka košarka 1 na 1 ili 2 na 2, no u ovom pravom sustavu, treba nam pet raspoloženih igrača, koji će vući zajedno sa njim. Bojan, u takvom sistemu, je sto puta bolji igrač nego kad četiri igrača gledaju u njega i čekaju da se pretvori u Michaela Jordana iz Space Jama.

Također, danas maksimalno treba izbjeći igru 1 na 5, što je protiv Tunisa, pogotovo u drugom poluvremenu, bio čest slučaj. Njemačka bi nas tu mogla progutati, kao što je i skromni Tunis bio na sličnom tragu. Granitna obrana će danas također biti važan faktor, epizoda sa Brazilom danas ne može i ne smije biti varijanta.

Ono što mene osobno nekako tješi i puni optimizmom je činjenica da su ovi momci svjesni stanja u kojem se Hrvatska nalazi i što je pred nama. Svjesni da nisu dali ni približno koliko mogu, da ima rezerve, nadam se zlatne rezerve u njima i da će već danas pokazati da Hrvatska nije zaboravila igrati. Isto tako, ne mogu se oteti ni dojmu da mi i dalje nismo pokazali sve svoje adute, pritom ne mislim da smo nešto previše skrivali, nego da ova momčad u svojim rukavima ima nekoliko aseva za pokazati.

Idemo, pošaljite Njemačku doma!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype