sportski sportski sportski sportski

KOD

Worku i Črnjević srušili Split

Veliko iznenađenje dogodilo se u Zaboku. Pao je Split.

HT Premijer liga, 20.kolo:

Zabok-Split 92:88 (27:14, 22:23, 22:28, 21:23)

(Worku 29, Črnjević 16 / Luković 21, Perković 19)

Zabok je kreirao veliko iznenađenje srušivši Split u 20.kolu.

Prvu je četvrtinu Zabok odigrao kao u transu, zabili su igrači Ivana Tomasa 27 poena, Splitu dozvolili samo 14 i pokazali zube odmah na početku utakmice. Nepogrešiv je bio Eyassu Worku, koji je zadavao najviše problema obrani Splita i za njega Skelin nije imao riješenja.

Splićani su uspjeli u drugoj četvrtini bolje odgovoriti prije svega u napadačkom dijelu, no i dalje je domaćin imao prednost, koja je na poluvremenu iznosila visokih +12. Splićani su pokušavali dalekometnim šutevima smanjiti zaostatak, no nije im to previše polazilo za rukom u trećoj četvrtini pa je Zabok i nakon trideset minuta imao prednost.

Split je uspio doći do izjendačenja u 36.minuti (78:78), zatim i nakon bacanja Lukovića i trice Perkovića i preokrenuti rezultat (78:83), no za dvije minute Zabok je seriom 7:0 ponovno poveo (85:83). Luković je novim bacanjima doveo Split u vodstvo, no Črnjević se ponovno ukazao za domaćine i sa 5 vezanih poena dovesti svoju momčad na prag pobjede (90:88), u međuvremenu je za 88:88 Perković odgovorio tricom za goste. Ipak, u završnici utakmice, gosti su imali šut za vodstvo, Perković je promašio tricu, Čampara napravio prekršaj na Črnjeviću, koji je realizirao oba bacanja za 92:88, da bi Ukić u zadnjem napadu promašio još jednu, svoju jedanaestu tricu i veliko slavlje domaćih je moglo početi.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype