sportski sportski sportski sportski

KOD

Zabok je, uz “toplo-hladnu” formu i dosta igračkih promjena u sezoni, ipak ispunio cilj

Pregledali smo što je Zabok napravio u tekućoj sezoni Premijer lige.

Zabok, Ivana Tomasa, je završio sezonu na 7.mjestu, što mu je na kraju donijelo doigravanje pa je cilj vjerojatno, kada su ambicije u pitanju, ispunjen. Naletjeli su tamo na Split te ispali u dvije utakmice i završili sezonu sa regularnim omjerom 15/18 u tri kruga.

PROMETNO LJETO

Imao je Zabok prilično oscilirajuću sezonu, za koju su ljetos stigla pojačanja poput Mladena Primorca, Gabriela Marića te Mateja Gašperta. Povratnik u momčad bio je i Roko Galić, a pretposljednje pojačanje bio je centar Antun Maričević. Uz provjerene snage iz prošle sezone, kao što su Luka Tomas, Patrik Jambrović, Andro Anzulović, Antonio Črnjević, tu je bio i povratnik Petar Marić, koji je donio iskustvo momčadi Ivana Tomasa.

KRATKA EPIZODA DAMIRA MARKOTE

Početkom sezone u momčadi se pojavio i Damir Markota, no on se zadržao u Zaboku dosta kratko (3 utakmice), s obzirom da je dobio novi poziv Ivana Velića u Ciboni pa je završio ponovno među Vukovima.

OSCILACIJE KROZ SEZONU

Zabočani su od početka sezone istu gurali u ritmu pobjeda/poraz, uz nekoliko i negativnih serija od 3-4 poraza u nizu, ali isto tako i pozitivnih nizova. Kada su pohvale u pitanju, onda se Zabok može pohvaliti da je u ovoj sezoni savladao Zadar na Višnjiku te Split na svom terenu. Bilo je utakmica sa neočekivanim porazima, pogotovo na domaćem terenu, gdje je Zabok u posljednjim godinama bio tvrd orah svima, no ove sezone pobjedama su se u njihovoj dvorani osladili Škrljevo, Sonik i Šibenka, što u prijašnjim sezonama i nije bio čest slučaj. Početkom siječnja, klub je doveo Eyassua Workua, koji je sezonu započeo sa Zadrom, no nije dočekao kraj sezone te je nakon raskida ugovora, pojačao momčad Ivana Tomasa, koja je njime dobila napadačku opciju više u napadu, no iz te situacije je najviše štete dobio Luka Tomas, čije su se napadačke akcije smanjile. Ipak, Zabok je bio puno opasniji sa Workuom, nego bez njega, tako da se njegov angažman isplatio. Jedan dio koncepcije poremetio je sigurno i odlazak Mladena Primorca (15 odigranih utakmica), na sredini sezone pa je momčad ostala bez stožernog centra, kao i ozljeda Gabriela Marića (17 odigranih utakmica), pojačanja iz Alkara. Za posljednji dio sezone doveden je Miše Diminić, no odigrao je samo osam utakmica.

PROMJENE U ROSTERU KROZ SEZONU

Zabok je kada se gledaju odlasci i dolasci imao stvarno šarenu situaciju. Gledajući početak sezone i kraj, tu je bilo odlazaka Primorca, Lisice, Markote, Galića, onda i spomenute ozljede Marića, kasnije nešto sitno i Diminića i u svom tom prometnom dijelu, rezultat je trpio, kao i forma momčadi.

MARIĆ PRVO IME EKIPE

Petar Marić je bio Zabokov najkorisniji igrač u sezoni. Odigrao je Marić 32 utakmice, kroz koje je odigrao najviše minuta od svih igrača, ukupno 963, što je nešto više od 30 minuta po utakmici. Ubacio je Marić i najviše poena za Zabok, no Worku je po prosjeku bio ispred njega, za gotovo četiri poena više, a Marić je na kraju ubacivao 11,2 poena po utakmici. Kapetan Antonio Črnjević je također imao vrlo dobru sezonu iza sebe, a po učinku je bio drugi iza Marića te je skupio drugu najveću minutažu. Črnjević je upisivao 10,4 poena po utakmici, bio je i prvi skakač momčadi sa 5,8 skokova po utakmici. Osim spomenutog dvojca, dobre sezone imali su Eyassu Worku, koji je realno vrlo brzo pohvatao konce i zahtjeve trenera Tomasa, a treba i spomenuti mlađeg Tomasa, Luku te Patrika Jambrovića, čija je energija bila plus za Zabok u mnogim utakmicama. Upravo je ova petorka ponijela većinu tereta ove sezone, sezone koja je bila sve samo ne stabilna pa ostaje za vidjeti u kakvom će sastavu dočekati početak priprema za novu sezonu.

Što se tiče trenera, tu ne bi trebalo biti nikakvih promjena, Ivan Tomas bi trebao povesti žuto-plave i u slijedećoj sezoni…

NAJBOLJI STRIJELAC: Eyassu Worku 15,4 po utakmici

NAJBOLJI SKAKAČ: Antonio Črnjević 5,8 po utakmici

NAJBOLJI ASISTENT: Petar Marić 3,9 po utakmici

NAJVIŠE MINUTA: Petar Marić 963 ukupno / 30,09 po utakmici

MVP: Petar Marić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype