sportski sportski sportski sportski

KOD

Zabok prekinuo pobjednički niz Vrijednosnica

Zabočani su danas bili bolja momčad od neraspoloženih Brokera.

HT Premijer liga, 30.kolo:

Vrijednosnice Osijek-Zabok 67:76 (24:19, 12:27, 21:17, 10:13)

(Paić 28, Kujundžić 16 / Worku 22, Jambrović 14)

Stao je pobjednički niz Brokera na četiri pobjede. Zabok je danas bilo nemoguće preskočiti, s obzirom na igru koju su pružili domaći dečki nakon prve četvrtine. Dobro su krenuli Brokeri, imali +5 nakon prvih deset minuta i činilo se da su opet na dobrom putu ka pobjedi. Ipak, nastavak utakmice je donio dosta dekoncentracije, promašenih šuteva i lošu igru u obrani pa je Zabok u drugoj četvrtini nakrcao domaći koš sa 27 poena i ugrabio vodstvo na poluvremenu.

Šarlija je danas bio bez Topolovića i sa povratnikom Filipovićem, no opet je standardna petorka odigrala gotovo cijelu utakmicu (Kujundžić i Paić 40 minuta, Lisica i Lakić 39, Porobić 38) i u nastavk utakmice, točnije krajem iste, vidjelo se da su neki ostali bez svježine, čemu i svjedoči samo deset postignutih poena u posljednjoj četvrtini. Zabok je s druge strane igrao sa 7-8 igrača cijelu utakmicu i to se osjetilo, pogotovo u drugom poluvremenu kada su svih dvadeset minuta konrolirali rezultat i igru, što im je na kraju donijelo pobjedu. Domaćin je u završnici utakmice nepotrebno žurio sa riješenjima u napadu i bilo je jasno da su danas ipak prilično udaljeni od pobjede.

Sigurno je da razloge mogu tražiti u umoru igrača, no to je bilo i za očekivati s obzirom na energiju i snagu koju su potrošili u posljednje četiri utakmice, koje su, ruku na srce, bile puno važnije od današnje.

Pavao Paić je sa 28 poena bio najbolji Broker, kapetan Robert Kujundžić dodao je 16 poena i 10 skokova.

Goste je predvodio Eyassu Worku sa 22 poena i 7 skokova, Patrik Jambrović je dodao 14 poena i 7 skokova.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype