sportski sportski sportski sportski

KOD

Zabok slavio u mini derbiju protiv Sonika

Odličnu i uzbudljivu utakmicu odigrali su Zabok i Sonik.

HT Premijer liga, 6.kolo:

Zabok-Sonik Puntamika 88:76 (24:20, 22:20, 20:16, 22:20)

(Markota 22, G.Marić 12, P.Marić 12 / Vručinić 19, Cvitković 16)

Prilično raspoloženi i jedni i drugi, odigrali su odličnu i uzbudljivu utakmicu, iz koje je Zabok na kraju izašao kao pobjednik. Zabok je na kraju skupio čak 15 napadačkih skokova pa se iz toga može zaključiti koliko su željeli ovu pobjedu i bili motivirani.

Nakon prvih dvadeset minuta imali su vodstvo od +6, a držali su cijelo prvo poluvrijeme kontrolu nad rezultatom. Vrlo raspoložen od početka utakmice bio je Damir Markota, kako u napadu tako i u obrani. I u drugom poluvremenu gledatelji su vidjeli istu sliku kao iz prvog dijela. Zabok je kontrolirao rezultat, dok su gosti na sve načine, prije svega presingom, pokušavali uhvatiti priključak, a iz ove perspektive sada možemo reći da je možda i ključni trenutak bio kod rezultata 75:69, u 35. minuti. Prvo je Cvitković promašio zicer, uhvatio ponovno loptu i promašio opet šut, a u sllijedećem napadu isto je učinio i Šarlija pa je Sonik umjesto potpunog povratka u utakmicu, na drugoj strani “popio” tricu od Markote i Zabok je otišao na 78:69 i tu je priči bio kraj.

Damir Markota je bio prvo ime utakmice sa 22 poena, 7 skokova, 3 asista i 1 blokadom, dok su dva Marića, Petar i Gabriel upisali 12 poena svaki.

Kod gostiju, najbolji strijelac bio je Marin Vručinić sa 19 poena, dok je Tomislav Cvitković dodao 16.

Zabok je sada na omjeru 3/3, a Sonik na 4/2.

Foto: Šime Zelić / Sonik Puntamika

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype