Zaboku +13 nakon prve utakmice protiv Ribole

Zabok je slavio u prvoj od dvije utakmice protiv Ribole.

U dvorani ‘Sokolana’ u Kaštel Sućurcu danas je odigrana prva od dvije izlučne utakmice za popunu HT Premijer lige u sezoni 2023/24. Prednost od 13 poena pred subotnji uzvrat u Zagorju stekli su igrači ‘Zaboka’ koji su slavili s rezultatom 70:83 nakon kvalitetnije igre od domaćeg sastava koji je vidljivo istrošen i na izmaku snaga nakon serije odigranih ‘biti ili ne biti’ utakmica.

Prva četvrtina je ukazivala na puno žešći otpor ‘Ribole’ koja je susret otvorila s vodstvom 5:0, inače najvećim kaštelanskim tijekom današnje utakmice. Igra domaćih je djelovala obećavajuće ali nekoliko nespretno izgubljenih lopti do kraja prve dionice donose vodstvo gostiju (18:21).

Minimalnom razlikom igrači Damira Rančića dobili su drugu četvrtinu pa su na odmor dvije poprilično neefikasne momčadi otišle s rezultatom 33:35, uz kombinirani šut za tri poena 3/22 (Ribola 2/11, Zabok 1/11).

U nastavku je u potpunosti do izražaja došao višak kvalitete jednog premijerligaša u odnosu na ekipu iz nižeg ranga, iako ostaje dojam da su Kaštelani bili barem blizu najboljih ovosezonskih izdanja, da bi za nepuna tri dana u Zabok otputovali s puno više nade da će u novom natjecateljskom ciklusu igrati protiv najjačih hrvatskih klubova.

Najbolje pojedinačne predstave danas su pružili Ante Perkušić (22p-7s) i Mateo Kedžo (15p-4s-4a) u domaćim, te Amerikanac Rober Eugene Glasper (25p-5s-5a) i Antonio Črnjević (19p, šut 8/11) u gostujućim redovima.

Uzvratni susret igra se u subotu sa početkom u 19:00 sati.


RIBOLA KAŠTELA – ZABOK 70:83

(18:21, 15:14, 20:29, 17:19)

Izvor: Ribola Kaštela

Foto: Ivana Topić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype