sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadar izgubio nemoguće: za 55 sekundi prosuli +7!

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Zadar je doživio nevjerojatan poraz od Budućnosti na Višnjiku.

Zadar i Budućnost su svoju utakmicu otvorili sa čak 6 trica, po 3 sa svake strane, a to su bili i prvi šutevi na utakmici. Zadar je nakon toga preuzeo konce igre, uhvatio vodstvo i kontrolirao ga do kraja četvrtine, a u sigurnoj zoni držali su ga Antonio Jordano i Luka Božić. Prvu je četvrtinu na kraju Zadar dobio 26:15.

Gosti su u drugih deset minuta pronalazili puno bolja rješenja u napadu, što ih je dovelo do lakih poena i prednost Zadra se pomalo topila. Jordano je bio raspoložen u napadu, prije svega u šutu za tri, trice su osim njega ubacivali i Božić te Karlo Žganec i na poluvrijeme se na kraju otišlo sa vodstvom Zadra 52:43, s time da su gosti iz Podgorice dobili drugu četvrtinu 26:28.

Gosti su mini serijom na startu drugog dijela došli na 57:53 u 23.minuti te unijeli neizvjesnost u utakmicu. Držao je Zadar konstantno vodstvo od nekih 5-6 razlike, na krilima raspoloženog Božića. Nakon trice Juana Davisa, Zadar je ponovno imao +8, 69:61 u 27.minuti, da bi nakon toga Božić ubacio tricu za +11. Gosti su uzvratili tricom, ali Dario Drežnjak i Marko Ramljak su sa sjajne dvije kontre ponovno odveli Zadar na +10, 76:66 u 29.minuti. Završila je treća četvrtina rezultatom 29:27 za Zadar, za 81:70 i početak odlučujuće četvrtine.

Za samo minutu i pol, Budućnost je gotovo sustigla Zadar, koji je malo popustio u koncentraciji i gosti su to brzo kaznili serijom 8:0 (81:78). Ramljak je tricom opet odveo Zadar na +4, dok su gosti dva napada uprskali i propustili priliku povesti. U posljednjih pet minuta ušlo se sa vodstvom Zadra 90:87.

Božić je tada ubacio dvicu uz dodatno bacanje za 93:87 i svoj 30 poen. Tehničku je dobila klupa gostiju tada, Žganec i Jordano ubacili dva bacanja za 95:91. Davis je uzvratio tricom za +7 Zadra, a Božić sa nova dva bacanja odveo Zadar na 99:91, da bi brzo ukrao loptu te ubacio dvicu uz dodatno bacanje. Nakon tehničke Zadru, Reynolds je ubacio jedno bacanje, a Božić stao na bacanje i povećao vodstvo na 102:92, na 1:58 do kraja.

Domaći su bili mirni sa linije slobodnih bacanja u završnici, no onda su požurili sa napadom, a gosti to kaznili sa dvicom, tricom, pa novom tricom i poveli 103:104, na 7 sekundi do kraja. U posljednjem napadu, Božić je pokušao riješiti utakmicu, nije uspio, lopta je došla do Žganeca, čiji šut nije našao put do koša i gosti su nevjerojatnim preokretom došli do slavlja 103:104.

Šteta je što Luka Božić svoju novu sjajnu partiju nije kapitalizirao pobjedom. Ubacio je 34 poena (6/16 šut, 14/18 sl.bac.), uhvatio je 7 skokova, podijelio 6 asistencija, uz valorizaciju 44. Jordano je sa 23 poena bio drugi strijelac Zadra…

Budućnost je predvodio Trae Bell-Haynes sa 28 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype