sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadar izvadio kartu za Zagreb i majstoricu u petak

Zadrsni su uspjeli pred svojim navijačima doći do izjednačenja u seriji i izborili majstoricu u petak u Zagrebu.

Zadar je bolje otvorio četvrtu utakmicu, poveo 6:0 i u tim uvodnim minutama pokazao veliku želju za pobjedom, no Cibona se brzo vratila i povela 9:10. Nastavilo se do kraja četvrtine u ritmu koš za koš, bilo je vidljivo da će utakmica obilovati neizvjesnošću. Ipak, Cibona je imala +1 na kraju, 16:17 vodstvo.

I druga je četvrtina ponudila sličnu sliku. Vidjeli smo nekoliko lijepih poteza, blokadu Cartera na Brankoviću te lijepo atraktivno zakucavanje Gnjidića. Imao je Zadar u jednom trenutku druge četvrtine +5, no nisu uspjevali to vodstvo kapitalizirati te su dozvolili Ciboni da se vrati u egal. Nekoliko puta u drugoj četvrtini upisali smo neriješen rezultat, koji je nakon nekoliko izmjena vodstsva ipak na poluvremenu bio 36:36, trica Vildoze sa pola terena je ipak bila izvan vremena.

Thompson je sa 10 poena predvodio Zadar u prvom poluvremenu, dok su Drežnjak i Radovčić ubacili svaki po 7 za Cibonu.

Zadar je u trećoj četvrtini zadržao Cibonu gotovo pet minuta bez poena, a to su iskoristili da povedu tek 43:38, nikako nisu uspjevali prijeći tu granicu od +5. Do kraja četvrtine Cibona se malo konsolidirala, uhvatila nekoliko lakih poena u završnici, a Dario Drežnjak tricom odveo Zadar na 49:45, što je i bio rezultat na kraju treće četvrtine.

Početak posljednje četvrtine je ponovno prošao u znaku Zadra, koji je u 33.minuti opet imao +5 (54:49), no već se vidjela doza nervoze kod obje ekipe, ulog je ionako bio ogroman. Držao je Zadar to vodstvo od pet razlike nekoliko minuta, Cibona žurila sa nekim napadima, a u posljednjih pet minuta ušlo se sa rezultatom 56:53. Oslonile su se obje ekipe u slijedećim napadima na vanjske šuteve, koji nisu ulazili pa se rezultat nije mijenjao dvije minute, sve do bacanja Cartera u 37.minuti, za 58:53 Zadra. Nakić je uzvratio tricom za 58:56, a onda i sjajnom kontrom za 58:58. Carter je promašio dvicu tada, onda i Nakić, a Thompson iz druge prilike doveo Zadar na 60:58. Gegić je u napadu Cibone loše dodao, Zadar uzeo loptu, a tricu uzeo Thompson, no nije ušla, skok pokupio Prkačin i stao na liniju bacanja. Do tada ih je šutirao 0/4, ubacio samo jedno za 60:59. Thompson je izborio bacanja za sebe, 14 sekundi do kraja, ubacio samo drugo za 61:59. Ciboni je ostalo nakon time-outa 14 sekundi za eventualan produžetak ili pobjedu.

Gegić je išao na ulaz i po produžetak, no lopta nije ušla, Prkačin pokušao u skoku, no neuspješno i Zadar je mogao početi sa slavljem.

Trevor Thompson je bio prvo ime Zadra sa 15 poena i čak 19 skokova, Justin Carter je dodao 13 poena.

Cibonu je predvodio Toni Nakić sa 11 poena, Krešo Radovčić je ubacio 10.

Petak u Draženovom domu će dati konačnog prvaka!

Foto: Mihal Jacić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype