sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadar lakše od očekivanog do pobjede nad Goricom

Zadar je, ispostavilo se na kraju, riješio utakmicu u drugoj četvrtini.

HT Premijer liga, 13.kolo:

Zadar-Gorica 74:55 (14:17, 25:8, 17:16, 18:14)

(Carter 17, Vuković 14 / Ljubičić 14)

Zadar je dočekao Goricu bez trenera Veljka Mršića, koji je pod temperaturom i nije mogao voditi ekipu na današnjem derbiju.

Mimo toga, Gorica se dobro predstavila na početku utakmice pa joj je i pripala prva četvrtina, u kojoj nije bilo previše dobrih napadačkih riješenja kod obje ekipe. Ipak, Gorica je imala +3 nakon deset minuta, no onda je potpuno pala i stala i Zadar je u drugoj četvrtini, točnije u drugom dijelu četvrtine napravio odličnu seriju od čak 14:0 i tako pobjegao Gorici na 14 poena viška do poluvremena.

Obje ekipe se nisu mogle pohvaliti kvalitetnim šutom, Gorica se vrtila oko 30% šuta, dok je Zadar tek za nijansu bio bolji od njih, no nije to bilo na razini koju su ove dvije ekipe pokazivale u prijašnjim utakmicama. Tako nije niti bilo previše raspoloženih strijelaca, no Carter kod Zadra i Ljubičić kod Gorice su se jedini izdvajali sa dvoznamenkastim učinkom. Zadrani su kroz treću četvrtinu održavali 15-ak poena razlike, dok su se Sesarovi igraču mučili sa činjenicom da nisu mogli povezati više od dva uspješna napada.

Zadar je na početku posljednje četvrtine dobro krenuo i umjesto da je zaključio utakmicu, oni su stali, osjetila se i dekoncentracija i Gorica je sa nekoliko poena u nizu stigla na -11 u 35.minuti. Ipak, više od toga nije išlo i Zadar je sa 5 poena u nizu zaključio utakmicu.

Justin Carter je bio najbolji pojedinac utakmice sa 17 poena i 9 skokova, dok je Domagoj Vuković dodao 14 poena i 9 skokova.

Kod Gorice je Krešimir Ljubičić bio jedini dvoznamenkasti sa 14 poena, a nakon Splita i danas su Gorici očajnički nedostajali poeni njihovog najboljeg igrača Lovre Mazalina, koji je postigao za njega skromnih 8 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype