sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadar na jedvite jade slomio Vrijednosnice

Zadrani su tek u posljednjoj minuti uspjeli slomiti žilave goste iz Osijeka.

HT Premijer liga, 16.kolo:

Zadar-Vrijednosnice Osijek 73:70 (22:17, 16:19, 14:19, 21:15)

(Junaković 14, Vuković 14 / Čelebić 15, Kujundžić 15)

Da je najgore i najteže pobjediti u utakmici u kojoj si velik favorit, pokazala je danas ekipa Zadra. Bilo je ovo teško mučenje za Ivana Perinčića, koji je u odsutnosti Veljka Mršića, vodio ponovno ekipu.

Dobro je krenulo, imao je Zadar +5 nakon prve četvrtine, ali gosti su se do kraja poluvremena probudili i smanjili svoj zaostatak. Uvidjevši da mogu igrati protiv neraspoloženog domaćina, igrači Stipe Šarlije su počeli u napadu izgledati sve bolje i bolje, dok se Zadar i dalje mučio.

Gosti su tako na ulasku u posljednju četvrtinu imali vodstvo od 4 poena razlike i tu razliku držali sve do posljednje dvije minute, a onda sve uprskali sami. Na 63:63 su prvo promašili čisti zicer u kontri, Zadar je to iskusno kaznio sa 4 vezana poena i znatno se primakao pobjedi, koju je u završnim minutama samo potvrdio preciznim izvođenjem slobodnih bacanja, iako je Lakić tricom 8 sekundi prije kraja smanjio na 70:69, u završnim sekundama ipak više nije bilo vremena za preokret gostiju.

Gostima ostaje utjeha da su se bez svojih dosadašnjih prvih violina, Jordana i Fryaea, držali sa Zadrom doslovno do posljednje sekunde.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype