sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadar proradio nakon isključenja Mršića i uzeo pobjedu Ciboni

Cibona je većim dijelom imala utakmicu pod kontrolom, ali loše drugo poluvrijeme, pogotovo posljednja četvrtina, ju je odvelo u poraz.

HT Premijer liga, 31.kolo:

Cibona-Zadar 78:80 (28:19, 18:19, 13:17, 19:25)

(Prkačin 18, Nakić 13 / Mavra 16, J.Planinić 14)

Cibona je bolje ušla u susret protiv Zadra, sa željom da se pobjedom učvrsti na 2. mjestu. Toni Nakić je bio posebno raspoložen, kao i kapetan Roko Prkačin pa je ovaj dvojac bio najzaslužniji za vodstvo Cibone. Zadru ovu utakmica nije previše značila, vodeća pozicija je zacementirana, no nije bilo nikakvog popusta za domaćine pa je Mršić sve svoje najjače snage koristio kroz poluvrijeme. Imala je Cibona nakon prve četvrtine vodstvo 28:19, a Zadar je uspio malo u drugoj četvrtini zadržati Cibonu da ne pobjegne previše.

Cibona je ubacila u prvom poluvremenu 6 trica i zahvaljujući tom segmentu igre imala veću prednost, iako je Zadar u nekoliko situacija došao na 4-5 poena zaostatka. Sa klupe je dodatnu energiju dao i Ivan Novačić za Cibonu pa je Jovanović imao potrebnu širinu za držati visok ritam. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Cibone 46:38. Prkačin i Nakić su bili prva imena susreta, svaki sa po 13 poena.

Stao je Cibonin šut u trećoj četvrtini, kod Zadra se razigrao Dominik Mavra i gosti su u jednom trenutku došli na -2 pa je Jovanović zatražio time-out, sredinom četvrtine. Uspjela je Cibona ubaciti nekoliko poena kada se Zadar približio pa se na zadnji mali odmor otišlo sa rezultatom 59:55.

Probudio se i Codi Justice kod Zadra, vezao 8 poena i Zadar je za pet minuta posljednje četvrtine stigao do 70:70. U tom vremenu dvije tehničke zaradio je trener Zadra Veljko Mršić, što je značilo i automatsko isključenje sa utakmice. Ciboni je potpuno stala trica, što je bio velik problem u napadačkom dijelu, kao i igra pod koševima, gdje je bilo dosta problema, ali ipak su ih ti poeni držali u igri. Nakon bacanja Justica Zadar je poveo 70:72, bila je to njihova serija 10:0. Uzvratio je Prkačin, koš-faulom za 73:72 Cibone, 3:45 prije kraja susreta.

Jure Planinić je uzvratio istom mjerom za Zadar, samo bez pogođenog bacanja za 73:74 gostiju. Novačić je promašio tricu za Cibonu nakon toga, a Planinić ponovno ubacio dvicu, svoj 14 poen. Gnjidić je pogodio tricu za 76:76, dvije minute prije kraja, a Mavra pogodio bacanja za novo vodstvo gostiju. Darko Planinić je tada ubacio dva bacanja za novo izjednačenje, na 1:20 do kraja. Justice nije iskoristio napad za Zadar, kao ni Drežnjak za Cibonu. Drežnjak je nakon toga napravio prekršaj na Mavri, koji je stao na bacanja i ubacio oba za +2 gostiju, Ciboni je ostao cijeli napad, nakon time-outa. Radovčić nije uspio pogoditi dvicu i pobjeda je pripala Zadru…

Roko Prkačin je sa 18 poena bio najbolji strijelac Cibone, a Toni Nakić je ubacio 13 i to sve u prvom poluvremenu.

Kod Zadra, prvi strijelac Dominik Mavra sa 16, dok je Jure Planinić dodao 14.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype