sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadar razbio Cibonu usred Zagreba

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Zadar je iznenadio Cibonu večeras u Draženovom domu i tako im vratio za poraz u Premijer ligi od prije tri tjedna. Zadrani su kontrolirali utakmicu od prve do zadnje minute i apsolutno zasluženo slavili, uz nevjerojatnu dozu discipline i samouvjerenosti, dok su igrači Cibone izgledali kao razbijena vojska.

 

ABA liga, 8.kolo:

Cibona-Zadar  66:97 (18:33,17:20,13:21,18:23)

(Bundović 18, Novačić 13/ Božić 22, Krajina 16, Vuković 14)

 

Cibona je na jednoj strani odigrala katastrofalno poluvrijeme, dok je Zadar odigrao fenomenalnih dvadeset minuta. Kako je prije 20-ak dana Cibona dominirala utakmicom, tako je Zadar večeras očitao Cibosima lekciju iz košarke. Cibona je šutirala prvo poluvrijeme trice 0/14, Zadar 7/13. Odlično otvaranje utakmice i početnih 6:25 za Zadar su usmjerili utakmicu. Igrači Cibone izgledali su nemoćno, dok je Zadranima polazilo sve za rukom, od šuta, kontri te obrambenih skokova. Loše šutersko poluvrijeme u Cibonine redove je unijelo nervozu i nesigurnost, dok su Zadrani zabijali sve što su zamislili i rezultat na kraju poluvremena je bio ogromnih 35:53 za goste.

Zadar je i u drugom poluvremenu konstantno održavao dvadesetak razlike, Cibona bi tu i tamo kojim košem smanjila to, no ispod 15 se nikako nisu uspjeli spustiti. Pored loše trice, Cibona je loše šutirala i slobodna bacanja i u takvoj igri nisu imali apsolutno nikakve šanse. S druge strane, igrači Zadra su nastavili sa energetski moćnom utakmicom, iz koje su se razvijali otvoreni šutevi i kontre, što je rezultiralo konstantnom prednošću. Na kraju treće, semafor je pokazivao ogromnih 48:74 za goste. Petar Marić je u 32. minuti tricom odveo Zadar na 30 razlike. I u zadnjoj četvrtini Cibona je muku mučila sa šutom, dok su ih sa druge strane Zadrani doslovno pretrčavali i postigli nekoliko lakih poena i osigurali pobjedu. Nevjerojatno koliko je loše izgledala obrana Cibone, a lica njenih igrača na kraju utakmice još lošija. Kod Cibone jedino Ivan Novačić i Filip Budović raspoloženi, kod Zadra odlična utakmica svih kojih su igrali, prije svih Luke Božića i Kristijana Krajine, iako će pogled na statistiku pokazati da je tu bilo puno korisnih igrača večeras za Zadar. Konačnih 66:97 oslikava što se događalo večeras u KC Dražen Petrović.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype