sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadar slavio usred Zagreba protiv Cibone koja nije došla na utakmicu

Zadar je iskoristio očajan dan Cibone i uzeo ponuđeno.

HT Premijer liga, 13.kolo:

Cibona-Zadar 62:81 (13:18, 22:22, 15:20, 12:21)

(Planinić 15, Reynolds 10 / Mavra 21, Gilbert 10, Palokaj 10)

Mršićev Zadar je bolje ušao u derbi, dok je Cibona pokušala preko najnovijih pojačanja Planinića i Reynoldsa graditi svoju igru. Mršić je iznenadio sa Palokajem u petorci, no očito je pogodio jer je Palokaj nanizao sedam poena već u prvoj četvrtini. U napadu mu se pridružio i Mavra i Zadar je imao +5 nakon prve četvrtine, Cibona je imala dosta problema u napadu, prije svega dosta anemičnom igrom i sporim protokom lopte. Ipak, u drugoj su četvrtini uhvatili priključak, stigli do izjednačenja, a onda i poveli.

Cibona je podigla agresivnost u drugoj četvrtini i utakmica je odmah počela ličiti na pravi derbi. Iako su imali velikih problema sa šutom, Planinić je pod košem dominirao i donosio Ciboni lagane poene, dok je Zadar sa druge strane služio šut pa su i nakon prvog poluvremena imali početnih +5 sa kraja prve četvrtine.

Treća četvrtina je otvorena novim priključkom Cibone, koja je stigla do izjednačenja nakon svega par minuta, no Zadar je i dalje služio šut, proradio je Junaković u napadu sa dvije trice i Mršićeva momčad je pobjegla Ciboni na +6 u 27. minuti. U tim trenucima Zadar je izgledao puno bolje od Cibone, koju nije služio šut, a ni akcije nisu izgledale previše obećavajuće za njih. Carter je u kontri ubacio dvicu i izborio prekršaj Bundovića u 29.minuti za 50:58, no promašio dodatno. Potvrdu odlične četvrtine dao je Mavra prvo novnom kontrom za 50:60 i tako je i završila treća četvrtina. Zabrinjavajući podatak za Cibone su bili učinci Drežnjaka i Nakića, koji su pred odlučujuću četvrtinu ostali bez poena.

Justice je tricom otvorio četvrtu četvrtinu za bijeg Zadra na +13, a Mavra i Gilbert su sa 4 poena odveli Zadar na +17 u 32.minuti, Cibona je bila pred porazom u tim trenucima. Zadar je nastavio sa paljbom izvana i razlika je samo rasla do visokih +19 u 35. minuti i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Cibonini igrači nisu pokazivali apsolutno nikakve naznake da su u stanju vratiti se u utakmicu pa je Zadar zaključio utakmicu i na kraju slavio sa visokih 19 razlike.

Cibona je imala čak 16 izgubljenih lopti, što je za ovakvu utakmicu previše, a kada nadodate loš šut, onda nemate nikakve šanse za pobjedom, protiv ovako raspoloženog Zadra.

Pobjednike je predvodio odlični Dominik Mavra sa 21 poenom, dok su po 10 dodali Jan Palokaj i Dominic Gilbert.

Kod Cibone, jedino Darko Planinić sa 15 i Scottie Reynolds sa 10 su bili raspoloženi.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype