sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadar teško preko desetkovanih Vrijednosnica do polufinala Kupa

Oslabljeni domaćin je pružio dostojan otpor.

Kup Krešimir Ćosić, četvrtfinale:

Vrijednosnice Osijek-Zadar 75:81 (14:23, 25:24, 15:16, 21:18)

(Topolović 22, Lakić 14/ Onuaku 22)

Osječani su u utakmicu ušli bez važnog dvojca PaićKujundžić, koji vuku ozljede iz Šibenika te Clarancea pa je Šarlija danas već i prije utakmice bio u podređenom položaju. Uz sve to Zadar je došao po prolaz u polufinale i ništa više osim toga. Domaćin je u svojim redovima imao redom golobrade mladiće, neki od njih su po prvi puta obukli seniorski dres, a našlo se tu igrača i 2005.godišta.

Krenuo je Zadar silovito, koristeći brzinu i iskustvo pa je njegova prednost nakon prvih deset minuta iznosila 14:23. Carter je kod Zadra nanizao već 11 poena prvoj četvrtini. Druga je četvrtina ponudila puno bolju i raznovrsniju igru domaće momčadi, a najviše se istaknuo Topolović, koji je do poluvremena skupio 15 poena i bio prvi strijelac susreta. Razigrali su se kod domaćih Filipović i Porobić pa je utakmica dobila na neizvjesnosti, bez obzira na prednost Zadra. Poluvrijeme je završilo vodstvom Perinčićeve momčadi 39:47.

Držao je Zadar u trećoj četvrtini konstantno vodstvo od nekih desetak razlike, razigrao se i Onuaku koji je koristio probleme Topolovića sa osobnim greškama (3). Domaćin je uspio u 27.minuti doći na 54:60, a četvrtina je završila rezultatom 54:63.

Zadar je u posljednjoj četvrtini držao dvoznamenkastu prednost, iako je domaća ekipa u nekoliko situacija spustila razliku ispod deset poena. U zadnje dvije minute ušlo se vodstvom Zadra 70:78, nakon dvadesetog poena Topolovića. Mavra je tada tricom povećao na +11 i to je bio kraj nadanjima domaćina.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype