sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadarska drama pripala Zadru

Cibona je sa čak 20 izgubljenih lopti Zadar poslala u finale, iako je imala priliku za produžetak.

Kup Krešimir Ćosić, polufinale:

Zadar-Cibona 84:82 (19:19, 25:15, 19:16, 21:32)

(Bursać 16, Carter 16 / Markota 16, D.Planinić 14, Reynolds 14)

Velik je ulog bio večeras na Višnjiku, no dobro su se snašli i jedni i drugi na početku utakmice, a nitko se nije uspio rezultatski odvojiti. Nakon vodstva Zadra, Cibona se sredinom četvrtine pribrala i potpuno uključila u utakmicu i povela 17:19 pred kraj četvrtine. Imali su Cibosi zadnji napad, no Gnjidić se spetljao, a Jordano iskoristio poklon i zabio kontru za 19:19.

Zaredalo se sa izgubljenim loptama na početku druge četvrtine pa su obje ekipe zajedno u 12.minuti imale već 13 izgubljenih lopti. Zadar je mini serijom 7:2 imao prvu osjetniju prednost u 13.minuti (26:21). Podigao je Zadar tu prednost vrlo brzo na +9 (33:24), a Cibona je i dalje redala izgubljene lopte, što je bitno otežavalo igru u napadu. Pokušao je Jovanović time-outom razbiti dobar ritam Zadra i malo razbuditi svoje momke, koji su se prilično mučili u napadu, a niti obrambene reakcije nisu baš bile najbolje. Povezala je Cibona tada nekoliko poena i smanjila na 37:31 pa je Mršić natjeran na time-out. Reynolds je dvicom i dodatnim bacanjem doveo Cibonu sa samo -3 u 19.minuti. Jordano je vratio tricom Zadar na +6, a onda u dva posljednja napada Onuaku je pospremio dva bacanja, Novačić nije izveo loptu u 5 sekundi, da bi Palokaj na asistenciju Cartera zabio dvicu za velikih +10 Zadra na poluvremenu (44:34).

Bursać je sa 12 poena bio prvi strijelac Zadra, dok je Carter nanizao 10 poena i čak 7 asistencija. Kod Cibone, najraspoloženiji Reynolds sa 11 poena i 4 asistencije.

Napadi su malo stali na ulasku u drugo poluvrijeme, svega šest poena sa obje strane za četiri minute smo vidjeli. Onuaku je odmah nakon par minuta ušao u probleme sa prekršajima (4) pa je Cibona pokušavala kroz unutarnju igru do smanjenja zaostatka, no nije im to baš polazilo za rukom, Zadar je preko Cartera i Bursaća održavao desetak poena prednosti. Marić je tricom smanjio na 49:47 u 27.minuti i tu se Cibona do tada najbliže približila Zadru. U tim trenucima je bilo vidljivo da je nervoza rasla, sa obje strane. Zadar je tada preko trice Planinića i dva bacanja Mavre digao svoju prednost ponovno na +7. Zaredala je Cibona tada sa novim izgubljenim loptama pa je Zadar pobjegao opet na +12 (61:49) i Cibona je izgledala u tim trenucima bez previše ideje, bljeskovi su bili kratkotrajni da bi se ugrozilo vodstvo Zadra.

Zadar je bolje otvorio i posljednju četvrtinu, Jure Planinić je uporno bio “puštan” od strane igrača Cibone, vjerojatno označen kao najmanje opasan, no sve je to uredno kažnjavao i držao Zadar u visokom vodstvu. Tricom Junakovića u 34.minuti Zadar je otišao na +14, Cibona onda smanjila sa četiri vezana poena na 70:60, a Jordano svojom trećom tricom digao ponovno na +13 (73:60). Markota i Planinić su sa četiri bacanja smanjili na 73:64, a Nakić tricom doveo Cibonu na 73:67, što je Mršića natjeralo na time-out, manje od četiri minute do kraja. Nakić je novom tricom smanjio na 75:70 u 37.minuti, no onda je morao zbog pet prekršaja na klupu. Carter je ubacio dva bacanja, nakon njega Marić uzvratio novom tricom, a onda i Reynolds i Cibona je došla na 79:76. Onuaku je bacanjima opet odveo Zadar na +5, a Bilinovac i Markota promašili šuteve za tri poena i Mavra je kaznio to sve kontrom za +7. Darko Planinić je zabio bacanja za Cibonu prvo za -5 Cibone, a onda i zakucavanjem smanjio na -4, Mavra promašio oba bacanja i dao šansu Ciboni. Markota je izborio prekršaj na šutu za tri poena, zabio dva za 84:82, Planinić uhvatio loptu u napadu, izborio prerkšaj i dva bacanja, no promašio je oba i Zadar je otišao u finale.

Foto: Šime Zelić / KK Zadar

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype