sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadrani stigli do važne pobjede!

Treće kolo HT Premijer lige otvorili su momčad KK Zadra pod vodstvom (još uvijek) trenera Aleša Pipana te gostujući košarkaši KK Gorice.

Zadar je u ozbiljnoj rezultatskoj krizi i niže poraze na svim frontovima. Od parketa do menadžmenta, na svim razinama je trenutno loša situacija. Stoga im je ova utakmica protiv Gorice u dvorani Krešimira Ćosića bila od velike važnosti. Očajnički im je trebala pobjeda kako bi se malo stabilizirali te napunili samopouzdanjem. Tako im je momčad Gorice došla kao naručena. Ovog puta nisu ponovili grešku kao prošlo kolo protiv Zaboka. Ušli su odlučno u utakmicu i već nakon prve četvrtine imali 18 poena prednosti. To su mirno održavali do samog kraja utakmice čiji ishod ni u jednom trenutku nije bio upitan.

Krajnji rezultat utakmice bio je 97:80. Nakon što su Boscu i Zaboku dopustili da im zabiju 88 te 91 poen očito je da su malo poradili u tom segmentu igre i danas odradili posao na razini. Najbolji pojedinci u redovima domaćih bili su Malcolm Grant s 15 poena, Božić s 11 te centar Domagoj Vuković koji nastavlja terorizirati protivnike svojim igrama. Danas je završio s učinkom od 15 poena, 9 skokova i 5 asistencija bez promašaja iz igre (7-7). Vrijedan doprinos s klupe dali su Mislav Brzoja s 10 te Jure Planinić s 9 poena. Kod gostiju najzapaženiji bili su Ivan Vučić s 14 poena te Marin Zrnić koji se zaustavio na brojci od 21 postignutog poena

Za domaću ekipu nije nastupilo novo pojačanje Wiliam Magarity čiji se nastup očekuje za par dana kada Zadar igra protiv ekipe Mornara.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype