sportski sportski sportski sportski

KOD

Zadru drama na Gripama

Split je odigrao odlično prvo poluvrijeme, ali nije uspio zadržati u drugom dijelu agresivnost i energiju, što je iskusna ekipa Zadra iskoristila i došla do pobjede. Kedžo je promašio šut za pobjedu Splita.

HT PREMIJER liga, 6.kolo:

Split-Zadar 75:76 (22:10,22:27,10:25,21:14)

(Kedžo 18,Marčinković 15/Magarity 17, Brzoja 16, Little 16)

 

Splićani su odlično otvorili utakmicu, sa puno više energije i agresivnosti od Zadra, koji u prvih deset minuta nikako nije uspio pronaći lijek za Anzulovićevu momčad. Rezultat svega bila je prednost Splita nakon prve četvrtine od +12. Splićane je do toga i vodila publika, koje se opet pojavila u velikom broju i bila šesti igrač Žutima. Nazorovi momci nekako su se pribrali u drugoj četvrtini i nisu dozvolili Splitu da se previše razmaše, a predvodio ih je Mislav Brzoja sa 12 poena, dok je kod Splita isto toliko postigao Pavle Marčinković. Splićani su Luku Božića ostavili bez poena za 13 minuta koliko je proveo u igri, što dovoljno govori kako su agresivno igrali Žuti.

Zadar je bolje otvorio drugo poluvrijeme i nakon tri i pol minute igre preuzeo vodstvo, Splićani su malo popustili ulaskom u drugo poluvrijeme, što je Zadar iskoristio. Magarity je unio puno živosti u igru Zadra, a Žuti za njega nisu imali odgovor. Od kraja prvog poluvremena pa do 25. minute Zadar je napravio 18:0, a seriju je prekinuo Kalajžić uspješnim zicerom. Onu dozu agresivnosti koju nisu imali u prvih deset minuta, Zadrani su nadoknadili početkom drugog poluvremena i potpuno preuzeli vodstvo, dok se Split potpuno raspao. Zadar je dobio treću četvrtinu 25:10, što mu je donijelo vodstvo pred zadnjih deset minuta 54:62. Splićani su se dobrom igrom vratili u utakmicu pet minuta prije kraja, tricom Kovačevića i polaganjem Kedže za 65:70, da bi Kalajžić tricom izjednačio na 70:70 tri i pol minute prije kraja, za seriju Splita 12:0. U zadnjim minutama Zadar je ipak uzeo vodstvo, a Kovačević je na -3 izgubio nepotrebno loptu, što Zadar nije kaznio. U slijedećem napadu Cobbins je zabio za 75:76, Zadar promašio, a Kedžo je imao zadnji šut za pobjedu, ali je lopta iscurila sa obruča i Zadar je odnio pobjedu.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype