sportski sportski sportski sportski

KOD

Žalgiris će teško zadržati Jasikevičiusa ovo ljeto

Goran Vidaković

Goran Vidaković

“Kresanja” proračuna u klubovima bi mogla ovo ljeto donijeti svašta. Doslovno.

Kako prenosi ugledni košarkaški portal Eurohoops, Žalgiris je također jedna od ekipa koju neće zaobići “kresanje” proračuna, što će se sigurno odraditi na slici ekipe, a i status trenera Jasikevičiusa mogao bi doći pod znak pitanja.

Poznato je da je Šarunas Jasikevičius u Litvi u statusu “Boga” i da je njegovo košarkaško znanje ogromno, što se pokazuje iz godine u godinu, uspjesima Žalgirisa. Šaras je posljednjih godina skrenuo pažnju na sebe, prije svega u Europi, no ništa manje zanimanje za njega nije niti u NBA ligi, što je njegova ne skrivena želja. Toronto i Memphis su već pokazali interes za njegove usluge, no ostao je u Europi.

Zov NBA lige mogao bi presuditi već ovo ljeto, s obzirom da Žalgiris planira smanjiti proračun za 30%, što će bi moglo dovesti do osipanja igračkog kadra i moglo bi se kositi sa ambicijama Jasikevičiusa, koji, iako ima ugovor za slijedeću sezonu, bi mogao napustiti Žalgiris.

Iako je još daleko do konačnih potvrda onog što će se događati sa klubovima i financijama u budućnosti, scenarij u kojem bi on napustio Žalgiris je jedna od opcija.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype