sportski sportski sportski sportski

KOD

Završna PREMIJERKA: Nick Neal je MVP sezone, a tu su i dvije najbolje petorke

Odradili smo završnu PREMIJERKU.

Prilično teško odrađena PREMIJERKA, najteža do sada, s obzirom da smo osim učinaka valorizacije u obzir uzimali i ono što smo radili od početka sezone, znači od prvog kola, a to su naše najbolje petorke. Upravo taj segment je bio jedan od ključnih, čak i prije same valorizacije. Da skratimo priču: valorizacija HKS-a je bila jedan faktor koji je uziman u odabiru MVP-a i dvije najbolje petorke, ali nije bilo ključan i jedini. Iz kojeg razloga? Iz razloga što onda naš odabir i naša rubrika ne bi imala smisla. Prepisali bi nakon svakog kola ono što radi i Savez, kao službeno tijelo, a to nije to. Ovo je isključivo naš odabir. Veliku ulogu igrala je i činjenica koliko se puta tko našao u najboljim petorkama, kod nekih izjednačenih situacija, ta činjenica je bila presudna.

Ono što smo na neki način “izbrisali” je MVP poredak koji smo mi radili, jer bi on tek unio pomutnju, s obzirom da nije bio toliko kompatibilan sa petorkama pa ćemo ga preskočiti u ovom odabiru.

Krenut ćemo redom sa brzinskom analizom obje petorke…

NICK NEAL je apsolutno zasluženo u prvoj petorci. Igrač koji je radio razliku na terenu, sa najvećom valorizacijom od svih igrača i igrač koji je bio rekordnih 10 puta u našim petorkama, po 5 puta u prvoj i drugoj petorci. Osim toga, Nick je MVP sezone! Na poziciji “dvojke” je Snajper iz Vrijednosnica, ANTONIO JORDANO, koji je sezonu završio kao prvo ime momčadi iz Osijeka, a ujedno i kao prvi strijelac cijele lige. Jordano je činio ubojiti trojac Vrijednosnica kroz sezonu, što ga je čak 7 puta svrstalo u naše petorke, 4 puta u prvu i 3 puta u drugu. Mjesto “trojke” je pripalo TONIJU NAKIĆU iz Šibenke, koji je bio prvo ime kluba sa Baldekina. Kao i Jordano, 4 puta je bio dio prve petorke, a 3 puta u drugoj petorci naše rubrike. Sve to ga je i dovelo do šireg spiska seniorskih reprezentativaca ove zime, kada je bio pozvan za prvi ciklus kvalifikacija. Njegovo bi se ime ovo ljeto moglo ponovno povezivati sa brojnim klubovima, bez obzira na trenutnu situaciju. “Četvorku” je uzeo LOVRO MAZALIN iz Gorice, kojeg je Sesar potpuno probudio i Lovro je bio jedan od najzaslužnijih za ponovno vrlo dobru sezone Gorice. U sustavu koji prakticira Sesar, gdje se rotira veliki broj igrača, Lovro je isplivao kao njihova prva napadačka violina te ukupno četvrti skakač lige. Mazalin je ove sezone i bio rekorder po valorizaciji na jednoj utakmici, protiv Hermesa je dosegnuo valorizaciju čak 53. Sedam puta bio je u našim petorkama, dva puta u prvoj i pet puta u drugoj petorci. Startni “centar” dolazi iz Cibone, a to je FILIP BUNDOVIĆ. “Bunda” po valorizaciji možda nije bio u vrhu, prema HKS-u niti u prvih deset, no u našim petorkama od centara, najviše puta se našao u njima i to pet puta, od toga tri puta u prvoj i dva puta u drugoj petorci. Bundović je također bio i prvo ime kod Cibone, prvi strijelac i prvi po valorizaciji.

PRVA PETORKA SEZONE:

1.Nick Neal (Alkar)-18.4 poena, 3.8 skokova, 5.5 asistencija

2.Antonio Jordano (Vrijednosnice Osijek)-18.9 poena, 3.4 skokova, 3.0 asistencija

3.Toni Nakić (Šibenka)-15.7 poena, 3.9 skokova, 3.3 asistencije

4.Lovro Mazalin (Gorica)-13.3 poena, 6.6 skokova, 2.5 asistencija

5.Filip Bundović (Cibona)-11.3 poena, 4.0 skokova, 1.3 asistencije

Drugu petorku otvaramo sa LOVROM BAŠIĆEM iz Vrijednosnica, koji je na kraju sezone bio prvi asistent lige, a ukupno osmi strijelac. Bašić je uspješno dirigirao igrom Brokera kroz sezonu te je uz Jordana i Ćorića bio treći član udarne trojke, najopasnije iz arsenala trenera Domagoja Kujundžića. Šest puta se našao u našim petorkama, od toga pet puta u prvoj i jednom u drugoj petorci. “Dvojku” je uzeo LUKA TOMAS iz Zaboka, koji je bio prvi strijelac momčadi koji vodi njegov stariji brat. Tomas je prošlo ljeto Zadar zamijenio Zabokom i to se pokazalo kao pun pogodak. Uspio je doći do petog mjesta liste strijelaca, iako je njegova statistika malo popustila u drugom dijelu sezone, s obzirom da se Zaboku u zimu priključio Smajlagić pa su njih dvojica podijelili uloge u napadu. Luka je pet puta bio u našim petorkama, dva puta u prvoj i tri puta u drugoj petorci. Poziciju “četiri” je zaslužio TONKO VUKO iz Šibenke. Vuko je bio druga napadačka opcija na Baldekinu, a u našim se petorkama našao tri puta, od čega jednom u prvoj te dva puta u drugoj petorci. Iako su ga mnogi možda vidjeli u prvoj petorci, mi smo se odlučili za drugu, s obzirom da je samo tri puta bio član naših petorki, a i prema zasebnim valorizacijama je bio slabiji od Bundovića kada su se našli u petorkama. “Centar” druge petorke je EMANUEL WEMBI iz Alkara, koji je uz Neala bio najbolji pojedinac momčadi iz Sinja. Wembi je četiri puta bio u našim petorkama, po dva puta u obje.

DRUGA PETORKA SEZONE:

1.Lovre Bašić (Vrijednosnice Osijek)-13.9 poena, 2.1 skok, 8.6 asistencija

2.Luka Tomas (Zabok)-15.5 poena, 3.8 skokova, 4.1 asistencija

3.Toni Perković (Split)-13.7 poena, 3.0 skokova, 4.1 asistencija

4.Tonko Vuko (Šibenka)-13.1 poena, 6.7 skokova, 1.9 asistencija

5.Emanuel Wembi (Alkar)-10.4 poena, 8.4 skokova, 2.0 asistencija

Rasprave oko Nicka Neala iz Alkara nisu potrebne. Njegove brojke na kraju sezone govore same za sebe. Što se tiče PREMIJERKE, Nick je bio njen “gost” deset puta, najviše od svih igrača, po pet puta u obje petorke.

MVP sezone: Nick Neal -18.4 poena, 3.8 skokova, 5.5 asistencija – 5 puta u prvoj petorci, 5 puta u drugoj petorci

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype