sportski sportski sportski sportski

KOD

Znamo što ste radili ovo ljeto: Dubrava Furnir bi mogla izbjeći borbu za ostanak

U Dubravi je bilo vrlo prometno ovo ljeto, u oba smjera što se tiče transfera.

Dubrava Furnir je kao i Hermes, trljala ruke prekidom sezone i izbjegavanjem pretposljednjeg mjesta u Premijer ligi, s obzirom da su bili na najboljem putu da tamo i završe regularni dio sezone.

Iskustvo koje su skupili prošle sezone im je trebalo poslužiti kao vodilja za ljetni prijelazni rok i dovođenje kvalitetnih igrača, kako bi se izbjegli problemi oko ostanka u ligi. Jedan od većih hendikepa koji su dožvijeli ovo ljeto je odlazak iskusnog Kristijana Šutala, koji je otišao u Hermes i to bi mogao biti jedan od velikih problema treneru Krstiću, s obzirom da je što se tiče visine, ostao samo na Anti Smoliću. Još jedan veliki problem, no više kao upitnik, leti iznad imena Stipe Čubrića, koji se još uvijek nije do kraja oporavio od ozljede i njegov je status za sada vrlo upitan. Još je nekoliko važnih kotačića napustilo crno-žute. Filip Šimović, pouzdani igrač, otisnuo se u prvoligaške vode, u Dubrovnik, Marko Šarac je otišao u Austriju, a treba spomenuti i već možda zaboravljenog Christophera Hortmana, koji je držao Dubravu na “životu” dok je nosio njezin dres. Marko Proleta i Josip Gulam su posljednji igrači koji su napustili klub. Pogledom na sve ove odlaske, Dubrava je izgubila kompletnu petorku, koju za sada još uvijek nije “skrpala” kako treba.

Što se tiče ulaznih transfera, u klub su se vratili Mislav Brzoja i Matej Buovac, koji će pokriti vanjske pozicije i donijeti dimenziju više, a može se reći i malo iskustva na terenu. Osim njih, treće pojačanje, stiglo je u liku Luke Pandurića, koji je prošle zime napustio Škrljevo i cijeli drugi dio sezone nije imao klub. Sva trojica su u pripremnim utakmicama pokazali da će biti pojačanja za ovu momčad, no generalno gledano, još je to tanak kadar da bi Krstić nespokojan ušao u sezonu. Pokušat će se i sa mladim Lukšom Buljevićem, koji je stigao iz Cibone, no on tek kreće u ozbiljne seniorske vode i teško je očekivati od njega velike stvari, no potencijala u njemu sigurno ima. Također, jedan od hendikepa je i ozljeda Roka Anzulovića, sa kojom se i rotacija skratila, tako da Krstić sigurno ne može biti prezadovoljan.

Vremena ima, slobodnih igrača još ima jako puno, samo jedno jako ime može okrenuti stvari na bolje. Prema informacijama koje imamo, sa Dubravom trenira Karlo Vragović, tako da je i on jedna od opcija koja bi pomogla ovoj momčadi, iako je njegov fokus na inozemstvu. Sa njim u sastavu, bitno se mijenja krvna slika ekipe. Dojam je za sada da je najveći problem centarska pozicija, gdje će se za sada Smolić sam snalaziti i pitanje veliko je koliko će on u tome uspjeti i koliko će to Dubravi donijeti dobroga. Veliko je i pitanje koliko je dvotjedna izolacija poremetila planove trenera Krstića i hoće li se to osjetiti na formi igrača, no bitno je da nitko nije imao pozitivan test.

Za sada je ovo prosječna momčad, koja će sigurno biti nezgodan protivnik na domaćem terenu svima, a na ruku im malo ide i raspored, jer u prvih šest kola igraju sa momčadima u svom i bližem rangu. Tih šest uvodnih kola bi mogli ponuditi pravu sliku momčadi. Mišljenja samo da bi Dubrava mogla izbjeći borbu za ostanak ove sezone.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype