sportski sportski sportski sportski

KOD

Znamo što ste radili ovo ljeto: Mladost Škrljeva želi gornji dom Premijer lige

Iako su prilično pomladili ekipu, iz Škrljeva žele gornji dom Premijer lige.

Ono što u žele u Škrljevu pred početak sezone je to da se ne ponovi loš ulazak u prošlu sezonu. Dugo je trener Damir Rajković tražio formu svojih igrača, na to su se nadovezala i neka duga putovanja u Alpe Adria Cupu, koja su ostavila traga na ekipi. Zaredali su se neki uvjerljivi porazi na početku sezone, koje je u nastavku sezone bilo teško popraviti i već nakon nekoliko kola Škrljevo se našlo u situaciji da se spašava od ispadanja iz lige.

Bilo je tu i promjena u igračkom kadru, a kao jedan od najboljih poteza bilo je dovođenja Nika Slavice. Slavica je donio potrebnu kvalitetu momčadi, preuzeo na sebe dio odgovornosti i tako podigao samopouzdanje cijele momčadi, što je Škrljevu donijelo četiri pobjede u nizu i bijeg od opasne zone.

Taj dio prošle sezone Rajković i njegovi momci će sigurno htjeti izbjeći pa se ovo ljeto radili prilično na igračkom kadru. Prvo pojačanje koje je Rajković doveo je Ivan Vrgoč, 21-godišnji krilni centar, koji je stigao iz Splita. Vrgoč nije dočekao pravu priliku na Gripama pa se odlučio na odlazak kod trenera koji iz mlade reprezentacije najbolje zna njegove mogućnosti, a da se dobro snašao pokazale su već uvodne pripremne utakmice. Nakon njega zeleno-bijeli dres obukla su dvojica playmakera. Adnan Arslaganić je neko vrijeme proveo trenirajući sa Cibonom, no do dogovora sa Velićevom momčadi nije došlo, a to su onda iskoristili iz Škrljeva i doveli ga u svoje redove. Playmaker koji je prošle sezoneu prvenstvu BiH imao prilično dobru sezonu, trebao bi dirigirati igrom momčadi i biti motor pokretač svih akcija. Kao njegov back-up doveden je Toni Jelenković, igrač ponikao u Zadru, inače 23-godišnjak, koji je stigao sa Islanda, gdje je igrao prošle sezone. Kako bi se pokrile vanjske pozicije, u Škrljevu su angažirali Juru Gunjinu, 28-godišnjaka koji je stigao iz Zrinjskog iz Mostara. Gunjina bi svojim iskustvom trebao pomoći ovoj mladoj momčadi, prije svega energijom koju ostavlja na terenu, a ne treba zanemariti i njegove vrlo dobre šuterske sposobnosti, koje je već pokazao u pripremnim utakmicama. Praksu dovođenja mladih igrača, Škrljevo je nastavilo dovođenjem Maria Rajčića, 20-godišnjaka, koji je stigao iz Splita. Prošlu je sezonu proveo u prvoligašu Universitasu, a Škrljevu bi trebao pomoći na pozicijama 3 i 4. Australac James Bosnakis, 20-godišnji, 197 cmvisoki krilini igrač, posljednje je pojačanje momčadi. On je proveo nekoliko tjedana sa momčadi kako bi se izborio za ugovor, što mu je na kraju i uspjelo.

Pripremne utakmice pokazale su vrlo dobru formu momčadi, iako je tu bilo i poraza od nominalno slabijih protivnika (Vrijednosnice, Cedevita junior), no te utakmice poslužile su treneru Rajkoviću da rotira sve igrače, kako bi se uvjerio u njihove mogućnosti. Pravu ocjenu donijet će početak sezone, kada sezonu otvaraju protiv ekipe Sonik Puntamike. Klub je odradio odličan posao zadržavanjem prvog centra ekipe, Arkima Martina Roberstona, koji će i slijedeće sezone biti zadužen za poene i skokove. Pored njega, veliko pojačanje trebao bi biti i kapetan Josip Barnjak, koji je prema prikazanom, potpuno oporavio od ozljede, a nema potrebe objašnjavati koliko njegova energija i kvaliteta pridonosi momčadi. Od prošle sezone, tu će i dalje biti Luka Vucić, koji se iskazao u pripremnim utakmicama, kao i Antonio Boban, koji će pomoći na visokim pozicijama. Priliku će sigurno čekati i mladi Filip Bjelanović, koji se prošle sezone i nije naigrao, no sigurno je da u novoj sezoni očekuje nešto veću minutažu, bez obzira na jaku konkurenciju na svojim pozicijama. Dio ekipe biti će i mladi Dario Cvitković, Mislav Kolić te Edi Bešić.

Rajkoviću će od prošle sezone definitivno najviše nedostajati Nik Slavica, o kojem smo ranije pričali. Njegovu kvalitetu, prije svega u napadu, će biti teško nadoknaditi, no iz kluba odašilju signale da imaju dobar napadački arsenal te mladost, sa kojom žele napasti gornji dom tablice. Još jedan igrač, koji je bio važan kotačić prošle sezone, je napustio ekipu, je Mate Mandić, koji je otišao u Široki i on će sigurno nedostajati momčadi, a više u zeleno-bijelom dresu nema niti centra Domagoja Vrkića, koji je potpisao za Dubrovnik. Hoće li uspjeti nadoknaditi ove izostanke, pokazat će već uvodna tri kola, u kojima ih čekaju susreti sa sebi ravnim momčadima, Sonik Puntamikom, Hermes Analiticom i Dubravom Furnir. Ne treba zaboraviti da Škrljevo i ove sezone igra Alpe Adria Cup, koji im je, mora se priznati, posljednje dvije sezone zadavao dosta problema u odrađivanju treninga i priprema. Putovanja koja su oduzela puno vremena, nedostatak treninga i potrebnog odmora, mogla bi i ove sezone unijeti nemir u redove, ukoliko se to natjecanje uopće i bude moglo igrati i putovanja u druge države budu moguća.

Bit će u svakom slučaju zanimljivo za vidjeti kako će se snaći Rajkovićeva momčad u novoj sezoni, koja je kao i sve momčadi u Hrvatskoj, osjetila financijsku krizu, a koja bi možda sa druge strane, mogla iznjedriti neko novo mlado ime na košarkaškoj sceni.

Sretno Škrljevo!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype