sportski sportski sportski sportski

KOD

Znamo što ste radili ovo ljeto: Što može Hermes Analitica?

Za početak naše analize i najave nove sezone uzeli smo Hermes Analiticu.

U Hermesu su sigurno posebno bili sretni što se prošla sezona prekinula i što je donešena odluka da nitko iz Premijer lige ne ispada. Nije to bila doslovna sreća sigurno, jer nitko nije mogao biti sretan što je sezona završila tako neslavno, no sretni su bili jer su odlukom Saveza ostali u ligi. Što prema rezultatima i igri sigurno nisu zaslužili, no to je neka druga priča sada…

Kako ne bi ponovili prošlu sezonu i kako bi izbjegli komplikacije oko ostanka u ligi, rukovodstvo kluba je zasukalo rukave i znatno pojačalo ekipu za novu sezonu. Na mjestu trenera od ove sezone će biti Božidar Bilafer.

Okosnica ekipe je ostala tu, uz nekoliko pojačanja i povratnika iz inozemstva.

Od bitnih igrača Hermes je zadržao Ivana Svobodu, Filipa Kordića, Julijana Rajiča i Daria Gazića . Iz inozemstva se vratio Bruno Perić, a iz Šibenke je stigao Ivan Mileković. Osim ovog dvojca, klubu su pristupila i dva centra, Kristijan Šutalo iz Dubrave te Ante Krapić, koji će igrati na otvoreni ugovor, a tu je još i Franko Kalpić, povratik iz SAD-a Marko Marcelić te nekoliko mlađih igrača.

Gledajući na ovaj trenutni roster, u njemu je dosta premijerligaškog iskustva, što bi Bialferu uvelike trebalo olakšati posao vođenja ekipe. Naravno, kada je Hermes u pitanju, mogući su još neki dolasci, ali i odlasci pa ovaj trenutni roster treba uzeti sa malom rezervom. Do početka prvenstva, Hermes će još sudjelovati na turniru u Zaboku ovog vikenda pa je moguće da će u njihovim redovima osvanuti još poneko novo ime.

Što se tiče nove sezone, Hermes bi sa ovim rosterom definitivno trebao izbjeći borbu za ostanak u ligi, no ponukani iskustvom čestih transfera u oba smjera, sve je moguće. Generalno, Hermes bi trebao sačuvati premijerligaški status bez problema, naravno i uz neizostavni zaobilazak ozljeda, no ova ekipa je spremna i na pokoje iznenađenje u sezoni. Košarkaškog vica sigurno imaju…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype