sportski sportski sportski sportski

KOD

Znamo što ste radili ovo ljeto: Vrijednosnice na putu u nepoznato

Osječani su prilično srezali proračun, što se osjetilo na dolascima igrača.

Vrijednosnice Osijek su iza sebe ostavili jednu jako dobru sezonu. Sezonu u kojoj su dali najboljeg strijelca lige, Antonia Jordana, koje su označili kao prvog igrača kojeg treba zadržati. Iako je bilo i nekih govorkanja, doduše neslužbenih, o njegovom odlasku, Jordano je ostao vjeran žutom dresu, pogotovo jer ima još godinu dana ugovora. Iako su igrali prvi dio sezone dva natjecanja, trener Domagoj Kujundžić je na kraju to sve dobro hendlao, bez obzira na ispadanje već u prvom krugu iz Alpe Adria Cupa.

Neki važni igrači napustili su Osijek odmah po prekidu sezone. Lovre Bašić i Andrija Ćorić, koji su sa Jordanom činili ubojiti trojac, više nisu među Brokerima i tu će biti velika rupa, bar što se tiče napadačkog dijela. Vrsni strijelci, obojica, u različitom su raspoloženju nakon odlazaka. Bašić je sredio svoj status odlaskom u Belgiju, dok je Ćorić i dalje bez kluba, nakon što je zaliječio ozljedu tetive. Osim njih, centarski par Lovro Buljević-Max Darling, također više nisu u momčadi i tu je nastala rupa, koja je do sada djelomično popunjena. Četvorka je ovo koja bi im sada došla kao suho zlato.

Nakon što je nastupila aktualna kriza na globalnoj razini, nažalost po momčad, to se i osjetilo na budžetu, koji je smanjen za gotovo 40 posto, što je ogroman udarac na ambicije kluba. To se osjetilo i na ulaznim transferima.

Fokus je bačen na mlade snage. Luka Špehar je prvi mladić koji je stigao u Osijek, iz drugoligaša Županje, gdje je bio nominalno najbolji igrač, a prema informacijama koje imamo, sasvim pristojno se snašao u novoj sredini, s obzirom da je preskočio dva ranga odjednom. Iz Cibone je stigao mladi Vito Porobić, koji će pokrivati poziciju dva, no i njemu će ovo biti prvi pravi seniorski ispit i sezona izazova. Centarsku poziciju popunio je mladi Đorđe Topolović, mladi reprezentativac BiH, koji također ima prvu pravu seniorsku sezonu pred sobom. Za sada se u pripremnim utakmicama pokazao vrlo koristan i konkretan, i u napadačkom i u obrambenom smislu. Iz Šibenika je u Osijek stigao rekovalescent, Pavao Paić, mladić koji je mnogo obećavao dok je bio zdrav, no nezgodna ozljeda leđa ga je malo unazadila, kako igrački, tako i fizički. Za sada u Osijeku nisu imali previše koristi od njega, jer se problemi oko te ozljede i dalje vuku pa se njegovo igranje dozira, sve u nadi da će za prvenstvo biti na raspolaganju. Dobra j vijest da je prije nekoliko dana odigrao dobru utakmicu u Tuzli. Playmakersko mjesto je odlaskom Bašića ostalo upraženjo, no popunjeno je Amerikancem Dylanom Fryeom, 23-godišnjakom sa Floride. On se do sada pokazao kao jako dobro pojačanje, prije svega u šuterskom dijelu, gdje bi sa Jordanom mogao činiti ubojit dvojac, no za neke ozbiljnije procjene i najave, pričekat ćemo službene utakmice i jače protivnike.

Osječanima će ovo biti sezona izazova i na neki način put u nepoznato. Od prošle sezone na raspolaganju su ostali kapetan Robert Kujundžić, Arijan Lakić, mladić koji je na posudbi iz Crvene zvezde, zatim mladići poput Franca Filipovića i Martina Vedriša. U dosadašnjim pripremnim utakmicama forma je bila šarena, bilo je i pobjeda i poraza pa je teško davati ozbiljne prognoze i najave, no s obzirom da mladost i neiskustvo ove ekipe, može se reći da će ovo u svakom slučaju biti sezona puna izazova, neizvjesnosti i oscilacija. Nekim će igračima ovo biti prve seniorske sezone, što je dvosjekli mač, iz kojeg će trener Kujundžić pokušati izvući maksimum.

Borba za ostanak ove je sezone neminovna za Vrijednosnice, no poznavajući politiku kluba i pogledom u povijest, ne bi začudilo da se u zimskoj stanci dogode neke igračke promjene. Promjene koje će uvjetovati položaj na tablici, ali i nesumnjivo i situacija oko COVID-a.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype