sportski sportski sportski sportski

KOD

Znamo što ste radili ovo ljeto: Zabok sa dosta upitnika, ali cilj će biti play-off

Forma u pripremama i nije bila sjajna, no sve se može popraviti kad krene sezona.

Ivan Tomas, najstariji od braće, je poveo igrače Zaboka u još jednu sezonu. Zabočani su prošlu sezonu završili na 7. mjestu sa omjerom 9 pobjeda i 12 poraza i u trenutku prekida natjecanja bili su “unutra”, za play-off, iako je još bilo 12 kola za odigrati. Početak sezone bio je prilično turbulentan. Sezonu su otvorili dvijema pobjedama, protiv Dubrave vani i senzacionalno protiv Splita pred svojim navijačima, da bi onda Tomas zaredao čak šest poraza i pokvario dobar ulazak u sezonu. No, ni u tom trenutku nije bilo govora o nikakvoj trenerskoj smjeni, Tomas je uživao povjerenje uprave kluba, a onda su stvari polako počele sjedati na svoje mjesto. Zabok je počeo pobjeđivati protivnike koje je trebao i odmaknuo se od opasne zone i uplovio u mirnu luku, a onda prošao kao i svi ostali klubovi, poslan je na prijevremeni odmor.

Taj je odmor trajao do početka srpnja, kada su počele stizati igračke akvizicije za novu sezonu. Prvo ime koje je sletilo u Zabok je mladi Luka Krajinović, koji je pristigao iz Hermes Analitice. Ovaj 19-godišnjak je prošle sezone debitirao u seniorskoj košarci, koja mu je već nakon godinu dana dala priliku za novim izazovima. Iz Alkara je stigao vrlo dobri Gabriel Marić, koji je u nekim pripremnim utakmicama pokazao da će biti pojačanje, a svoje dobre igre iz Alkara prošle sezone, počeo je preslikavati i u dresu Zaboka. Upražnjenu centarsku poziciju upotpunio je Mladen Primorac, 210 cm visoki igrač, koji je prošlu sezonu započeo u Šibenci, gdje je odigrao samo pet utakmica. Riječanin, Matej Gašpert je također novo ime u svlačionici Zaboka, u koju je došao iz SAD-a, gdje je igrao sveučilišnu košarku, a sa svojim 210 cm, pokrit će centarsku poziciju. Za kraj, Zabok je doveo još jednog centra. Riječanin Antun Maričević, 23-godišnjak će biti konkurencija Primorcu na unutarnjim pozicijama.

Kada su u pitanju odlasci, u Zaboku od prošle sezone više nema Zvonimira Ćutuka, koji je otišao u Austriju, u St. Polten. Osim njega, nema više niti Svena Smajlagića, koji je jedno vrijeme trenirao sa Cibonom, no do dogovora nije došlo pa je Sven trenutno slobodan igrač. S obzirom na jednu blisku povijest Zaboka i Smajlagića, ne bi začudilo da još ovaj tjedan Sven ponovno osvane u Zaboku.

Sve novake dočekala su i neka stara lica, prije svih kapetan Antonio Črnjević, Šime Lisica, Luka Tomas, Andro Anzulović, Patrik Jambrović, Roko Galić te nekoliko mladića, Tuđen, Martinko, Antonić...

Pripremne utakmice su otkrile nekoliko lica Zaboka. Upisani su tako porazi od prvoligaša Dinama Zagreb, Dubrave Furnir i to dva puta, Hermes Analitice, dok su pobjede upisane protiv Bosca i Hermesa na turniru u Zaboku. Treba reći da Zabok na tim utakmicama nije bio kompletan, da je bar jednu utakmicu netko od stožernih igrača propustio pa i sam Tomas sigurno nije do kraja upoznat sa mogućnostima svoje ekipe. Ostavit ćemo prostor za eventulano još koje pojačanje do vikenda i početka sezone pa je teško dati neku generalnu prognozu oko ove momčadi. Kostur je ostao isti i sigurno je da će Zabok ponovno biti opasan, pogotovo na svom terenu, a nama ostaje da vidimo kako će ti momci reagirati kada krenu službene utakmice.

Zabok sezonu otvara najtežim gostovanjem, kod Cibone, zatim mu u goste stiže još jedan od jakih protivnika, Gorica, dok u trećem ideu na noge Alkaru u Sinj.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype