sportski sportski sportski sportski

KOD

Žuti su u dvadeset minuta slomili Škrljevo

Split je zahvaljujući drugoj i trećoj četvrtini stigao do nove pobjede.

HT Premijer liga, 15.kolo:

Adria Oil Škrljevo-Split 66:76 (23:21, 13:21, 10:25, 20:9)

(Robertson 15, Gunjina 14 / Marčinković 17, Vranković 14)

Škrljevo je iznenadilo goste iz Splita u prvoj četvrtini. Zaigrali su domaći igrači jako dobro na početku utakmice, akcije u napadu su izgledale prilično dobro i zeleni su imali +2 nakon prve četvrtine. Ipak, stvari su u drugoj četvrtini postale realne. Split je zatvorio puteve do koša, odigrao u drugih deset minuta puno bolju obranu, što je rezultiralo sa samo 13 poena za domaću momčad i Split je preuzeo vodstvo, ali i kontrolu nad utakmicom.

Da ne bude previše iznenađenja, Split se potrudio u trećoj četvrtini, koju je dobio sa 15 poena razlike i tako odmaknuo domaćinu na razliku koja mu je pred zadnjih deset minuta jamčila mirnu završnicu. Pavle Marčinković, Marko Luković i Blaž Mesiček su se razigrali i Split je bio vrlo blizu pobjede, za ovaj trojac domaćin nije imao odgovor u obrani. Ipak, da se pitanje pobjednika ne riješi tako rano, potrudila se domaća momčad, kada se raspoloženom Robertsonu u napadu pridružio i Gunjina i Škrljevo je malo smanjilo zaostatak, koji je tri minute prije kraja bio -12 (62:74), no nije im ostalo previše vremena za nekakvu kreaciju iznenađenja i Split je zasluženo stigao do pobjede.

Arkim Robertson je sa 15 poena bio prvi strijelac Škrljeva, uz dodanih 7 skokova, dok je Jure Gunjina na kraju utakmice imao 14 poena i 8 skokova.

Split je predvodio Pavle Marčinković sa 17 poena, dok je Antonio Vranković dodao 14.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype