Englezi kreću u pogon, starta Premier liga!

Definitivno najkompetetivnija liga na svijetu otvara vrata sezone 2018/19 sutra od 21h kada će na Old Trafford istrčati momčadi Man Uniteda i Leicestera. Prvo kolo nam već donosi i derbi između Arsenala i Man Citya. Upravo je draž Premier lige što gotovo u svakom kolu imamo barem jedan super okršaj. Titulu brani Guardiolin stroj te nam ostaje za vidjeti tko će biti spreman izazvati trenutno jednu od najkompletnijih ekipa u Europi.

Liverpoolu prva Premier liga?

Jurgen Klopp dogurao je do finala u oba europska natjecanja sa legendarnim klubom, a sada je stiglo vrijeme da lovi naslov i na domaćem terenu. Liverpool je estetski poradio na promjenama u rosteru. Stigao je vratar Rome Alisson, sredinu su pojačali Keita Fabinho dok je na desno krilo stigao Shaqiri. Napad će definitivno biti najubojiti dio Kloppove momčadi, u njemu se skupilo podosta igrača te će napadači poput Sturridgea, Solankea, Origia, OjaDanny Ingsa biti tek zamjene Maneu, Firminu, Salahu i Shaqiriju. Sredina je pojačana, no ipak tu je puno više defanzivaca nego kreatora igre i ostaje nam za vidjeti kako će se uklopiti novi igrači u ovaj sustav. Obrana je ostala nepromijenjena, Klopp ima potpuno povjerenje u čvrste stopere i mlade, poletne bekove. Klub iz grada Beatlesa ima kvalitetu i širinu, a ono što im treba za naslov je konstanta i kemija za koju je pak Njemački trener apsolutni stručnjak. Redsi još uvijek nemaju trofej Premier lige u svojim vitrinama, a elitno društvo engleskog nogometa nosi taj naziv od godine 1992…

Tottenham čuva svoje dragulje, Arsenal i Chelsea pogubljeni?

Mauricio Pochettino sklopio je sjajan sustav te prometnuo Spurse kao trenutno i najjači klub u Londonu. Posebnih novina praktički nema, no najjača snaga im je u tome što su tu i dalje Kane, Janssen, Dele Alli, Eriksen, Son, Der, Wanyama i ostala plejada igrača koji polako dolaze ili su došli u svoje najbolje igračke godine. Tottenham je već i prije dokazao kako je zrela momčad, a ove sezone možemo od njih očekivati nastavak ravnopravnog odnosa sa najboljima i završetak u vrhu ako ne bude iznenađenja. Ukoliko im se poklope određeni segmenti, Tottenham bi mogao slaviti i naslov prvaka na novom stadionu. Podsjećamo da je mitski White Hart Lane otišao u povijest i uskoro će na istoj lokaciji biti otvoren novi stadion koji će svoju premijeru imati protiv Liverpoola 15.rujna.

Chelsea s novim Talijanom na klupi, Maurizio Sarrijem, kreće u novo razdoblje. Abramovič se nakupio igrača, ali praktički nije stigao nitko tko bi im donio iskorak. Courtois je potpisao za Real ostavivši mladog Baska Arrizabalagu kao prvo rješenje. Stigao je Španjolac iz Bilbaa jučer za ogromnih 80 milijuna eura. Obrana je ostala ista, no u sredini se stvarno napravila gužva. Jorginho iz Napolija, a naš Mateo Kovačić iz Reala su prinove u tom dijelu terena, no pitanje je koliko će prilike dobiti pored Kantea, Fabregasa, Bakayoka, Barkleya, Drinkwatera i ostalih. U napad se vratio s posudbe Batshuayi te će biti konkurencija neuvjerljivom dvojcu Morata-Giroud. Eden Hazard i dalje je prva perjanica ove ekipe, a objektivno moraju složiti momčad u ovom moru igrača ako žele rezultat.

Arsenal i Arsene Wenger napokon su si rekli zbogom te je Unai Emery novi čovjek koji će napokon Arsenal pokušati približiti samom vrhu engleskog nogometa gdje je nekada i bio. Novi je golman Leno (stigao iz Bayer Leverkusena), novi je stoper Sokratis (stigao iz Dortmunda), a sredina i napad su nepromijenjeni. Čelnici vjeruju kako će kombinacija Aubameyang-Lacazzete-Ozil-Mkhitaryan biti dovoljna za velike stvari. To jesu sve redom kvalitetni i dokazani igrači, no pitanje je što mogu donijeti Gunnersima ove sezone.

Nastavlja li City gaziti United ili će se napokon ukazati Special One?

U Manchesteru je proteklo poprilično mirno ljeto. Mourinho je doveo tek svog pulena iz Porta, mladog polivalentnog defanzivca DalotaGuardiola je ciljano doveo zvijezdu Leicestera Riyada Mahreza dopunivši svoj bogat roster. Man City ima paklenu ekipu te je pitanje može li ih uopće netko ugroziti, a i u Ligi prvaka bi trebali napokon zabljesnuti. Special One je treću sezonu na klupi Uniteda te mu je ova defitivno biti ili ne biti. Može li se nositi s iznimno jakim ekipama sa praktički nepromijenjenom momčadi? Iskusni lisac sigurno smatra da je njegova momčad spremna za veliki doseg.

Potencijalna iznenađenja, zlatna sredina i povratnici u ligu

Odlično posložene momčadi poput Evertona, Southamptona, West Hama i Newcastlea sigurno spadaju u potencijalna iznenađenja te će ih vrijediti pratiti tokom nadolazeće sezone. Tri su povratnika u ligu: Wolverhampton, Fulham i Cardiff City. Oni će kao primaran cilj biti i zadržavanje premijerligaškog statusa kao što su to protekle sezone ostvarili Brighton, Newcastle i Huddersfield. Premier league neće biti ista bez simpatičnog kluba iz Walesa, Swansea Citya, Stoka i  Ivaniševićevog West Bromwich Albiona, a njihovu će sudbinu pokušati izbjeći Bournemouth, Burnley, Watford, Crystal Palace, ali i već spomenute nove momčadi. Naravno, neki će ipak morati ispasti, no većina će ovih klubova činiti zlatnu sredinu ljestvice.

Ispred nas je vrlo zanimljiva sezona u kojoj ćemo zasigurno moći uživati, a pratite zajedno s nama na našem portalu prvo kolo koje kreće sutra navečer.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype