Urugvaj isčupao pobjedu nad Egiptom

Kompletirano je prvo kolo u skupini A. Prva utakmica dana odgirana je između Egipta i Urugvaja. Urugvajci su možda i najveći favoriti za prvo mjesto u skupini te su u utakmicu krenuli s ubojitim dvojcem SuarezCavani u napadu. S druge strane nije upotpunosti za početak utakmice bio spreman Mo Salah.

Prvo poluvrijeme proteklo je većinom u mirnom tonu. Prvi je zaprijetio Cavani u 9. minuti s ruba šesnaesterca, no nedovoljno jako da ugrozi vrata El-Shenawya. U 17. minuti El Said očiglednom glumom pokušava izboriti kazneni udarac, ali Kuipers samo odmahuje rukom, začuđujuće bez žutog kartona. Najbolju priliku poluvremena imao je Luis Suarez koji je nakon kornera primio loptu na dva metra od gola te promašio poprilični zicer za njegove standarde. Do kraja prvog dijela Urugvaj dominira, no bez ikakvog ploda.

Na samom startu drugog poluvremena  nova velika šansa za Suareza koji nakon sjajne akcije Urugvajaca izbija sam pred protivničkog golmana koji mu brani još jedan zicer. Nakon odličnog pokušaja s velike udaljenosti Egipćana sijevnula je brza akcija protivničke ekipe te je Cavani fenomenalno uslužio Suareza kojem jednostavno nije bio dan. Prekomplicirao je jednostavnu situaciju te mu je El-Shenawy skupio loptu. Nedugo zatim El-Shenawy je potvrdio ulogu junaka utakmice. Suarez je spustio glavom loptu za Cavanija koji silovito puca iz voleja, ali egipatski golman još jednom sjajnom paradom skida udarac. Ipak, Egipćani nisu izdržali ogroman pritisak Urugvajaca na samom kraju. Prvo je u 88. minuti Edison Cavani zatresao vratnicu iz slobodnjaka da bi u sljedećoj akciji nakon skraćenog kornera najviši u skoku bio Jose Gimenez te sjajno pogodio za 0:1. Pokušali su Egipćani izjednačiti, no ipak bezopasno.

Mora se Egipćanima priznati sjajan otpor te bi mogli biti tvrd orah za Ruse, pogotovo ukoliko zaigra Mo Salah. Urugvajci igrom ne mogu biti presretni te će trebati biti na višem nivou ukoliko žele veći rezultat na prvenstvu.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype