Gabrić tricama uništio Lovćen u drugom poluvremenu

Split je odigrao dva totalno suprotna poluvremena, no ono bolje, bilo je drugo pa su uspjeli preokretom doći do pobjede.

Druga ABA liga, 3.kolo:

Split-Lovćen 72:63 (14:24, 13:12, 28:15, 17:12)

(Gabrić 17, Perković 14, Bajo 13/ Popović 16, Đukanović 12)

Splićani su na Gripama u sklopu trećeg kola dočekali ekipu Lovćena i već nakon deset minuta pokazali da se teško nose sa njihovim načinom igre. Slaba igra u oba pravca, Žutima je priskrbila samo 14 poena, dok su gosti trpali nemilice koš Grgurevićeve momčadi. Otišli su gosti na +10, a Split je tek u drugih deset minuta uspio nekako zaustaviti njihove napade, no i dalje su se mučili na kreacijom igre i šutom. Tricu su Žuti šutirali u prvom poluvremenu očajnih 0/9, a uz to su imali već i 7 izgubljenih lopti. Bilo je jasno da ih čeka rudarski posao u drugom poluvremenu, ne bi li kreirali preokret. Miloš Popović je uneredio centre Žutih pod koševima, skupivši 12 poena i čak 8 skokova za dvadeset minuta.

No, sve su to Žuti nadoknadili u trećoj četvrtini, koju su odigrali kao u transu i dobili ju 28:15. Gabrić je u tom periodu postigao tri trice, Bajo dvije i Split je potpuno preokrenuo utakmicu u svoju korist. Gabrić je novom tricom, svojom četvrtom otvorio zadnju četvrtinu, a nadovezao se dvicom Perković i Split je otišao na +9. Držali su to vodstvo Žuti i dalje, u 34. minuti rezultat je bio 66:55 i Split u je u tim trenucima izgledao dobro, spreman za pobjedu. Zatvorili su Žuti prilaze svom košu jako dobro do kraja utakmice i mirno priveli ovaj susret kraju te slavili sa +

Tomislav Gabrić je bio prvo ime Splita sa 17 poena i 7 skokova, Toni Perković je dodao 14 poena.

Kod gostiju najbolji Miloš Popović sa 16 poena i 9 skokova.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype