KOD

KALKULACIJE: posljednje kolo grupne faze

Svjetsko prvenstvo u Rusiji stiglo je i do posljednjeg, trećeg kola. Kao i uvijek u toj fazi natjecanja, kalkulacije su neizbježne. Trenutno znamo da je devet momčadi već eliminirano, a šest je reprezentacija osiguralo osminu finala. Ostalih 17 reprezentacija grčevito će se do posljednjeg sudčevog zvižduka boriti za preostalih deset ulaznica za osminu finala. Evo kako to izgleda po skupinama:

U skupini A već se zna da će Urugvaj i Rusija u osminu finala, a Egipat i Saudijska Arabija kući nakon međusobnog susreta u trećem kolu. Jedino će zanimljivo biti vidjeti tko će na kraju zauzeti prvo mjesto skupine. Rusiji za to uz pobjedu igra i remi, dok Urugvajce samo pobjeda vodi na čelo skupine.

Rezultati by SofaScore

U skupini B drame se još nisu riješili Španjolska i Portugal. Donekle realne izglede za prolaz ima i Iran, koji će za to učiniti morati doći do pobjede protiv Cristiana Ronalda i društva. U borbi za prvo mjesto Španjolske i Portugala vrlo bi lako mogao odlučivati i fair-play kriterij.

Rezultati by SofaScore

Skupina C donijeti će nam međusobni okršaj Francuske i Danske za prvo mjesto skupine. Tricolorima će biti dovoljan i bod, no Danci će morati itekako paziti leđa. Naime, u slučaju poraza mogli bi i ispasti s Mundijala ako bi Australija došla do pobjede protiv rasterećenoga Perua koji je već bukirao karte za povratak u domovinu.

Rezultati by SofaScore

Skupina D ponudit će jednu od najzanimljivijih borbi za prolaz u drugu fazu natjecanja. I dok će izabranici Zlatka Dalića u miru s prve pozicije promatrati ovu borbu, ostale tri reprezentacije strepiti će do posljednje minute. Leo Messi i njegova Argentina nadaju se pobjedi protiv Nigerije te pomoći od strane Hrvatske koja bi trebala pružiti dobar otpor Islandu iako će izostati nositelji igre. Hrvatska bi i s porazom trebala dohvatiti prvo mjesto, ukoliko Nigerija ne slavi protiv Argentine te bude imala veću gol razliku od Hrvatske.

Rezultati by SofaScore

U skupini E najlakši će posao imati reprezentacija Švicarske koja će za potvrdu prolaska morati do pobjede protiv Kostarike, što su već učinili Srbija i Brazil. Tako bi Srbi o svojoj sudbini odlučivali u susretu s Brazilcima, gdje im igra samo pobjeda.

Rezultati by SofaScore

Skupina F donosi jako veliki broj mogućih raspleta, a po prvi put u povijesti Svjetskog prvenstva moglo bi se dogoditi da momčad koja bude imala šest bodova na kraju grupne faze ne prođe u osminu finala. Meksikancima će za potvrdu prvog mjesta i prolaska trebati bod protiv Švedske, dok će Nijemci tražiti uvjerljivu pobjedu protiv Južne Koreje da se osiguraju i na području gol-razlike.

Rezultati by SofaScore

U skupini G prolazak u osminu finala već su osigurali Engleska i Belgija. I dok će Tunis i Panama igrati za prestiž, gledat ćemo okršaj Engleske i Belgije koji će odlučivati o prvom mjestu ove skupine. Zanimljivo, u slučaju remija odlučivati će fair-play kriterij pošto i Englezi i Belgijanci trenutno imaju jednaku razliku pogodaka (8:2).

Rezultati by SofaScore

U skupini H znamo jedino da kući ide Poljska. Japan i Senegal koji imaju po četiri boda su u nešto boljem položaju u odnosu na Kolumbiju koja ima tri. U zadnjem će kolu snage odmjeriti Poljska i Japan te Senegal i Kolumbija.

Rezultati by SofaScore

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype