sportski sportski sportski sportski

KOD

Krajnović, Kunce, Šapit, Ivanov i Zubčić najavljuju današnju utakmicu

Nakon pobjede u Trstu protiv Italije, naše košarkaše danas očekuje utakmica u Rumunjskoj. Pobjedom protiv Italije prilično smo si otvorili vrata drugog kruga kvalifikacija i prolaska skupine. Danas naši dečki gostuju kod reprezentacije koja ih je pobjedila u Hrvatskoj u prvom dijelu kvalifikacija, ali naša je momčad bila u dosta izmjenjenom sastavu. Danas je ipak neka druga priča i kvaliteta je debelo na našoj strani i u pravilu ne bi trebalo biti previše problema, iako se svi slažu da treba biti na oprezu.

Za Sportski KOD komentar utakmice protiv Italije i najavu današnje utakmice dali su Krunoslav Krajnović, košarkaški trener u Slovačkoj, Darko Kunce, instruktor HKS-a, Marko Šapit, televizijski voditelj i novinar, Ive Ivanov, igrač KK Zadar i Tomislav Zubčić, reprezentativac Hrvatske.

 

Krunoslav Krajnović, košarkaški trener Slovačkoj:

Zaslužena pobjeda protiv Italije, za mene. Imali smo na početku malo problema s njihovim otvorenim šutevima i sa napadačkim skokom. Kada smo se posložili u drugom poluvremenu, zatvorili njihove šuteve i kontrolirali igru došlismo do prednosti i pobjede. Pobjedom smo stvorili dobru atmosferu pred današnju utakmicu i priuštili smo si to da ovisimo sami o sebi, što je dobro za nas i vjerujem da ćemo slaviti danas. Realno bolji smo, no moramo odigrati još bolje i pametnije jer ipak igramo na gostujućem terenu. Mislim da će Šarić svoju slabu šutersku večer nadoknaditi već danas, Bogdanović je na svojoj standardnoj razini, Zubac je donio dimenziju više , Stipčević  i Zubčić odigrali su na svom nivou i ako ponovimo one dobre strane iz Italije ne bi trebalo biti problema. Moramo biti maksimalno angažirani, od obrane do napada i treba imati na umu da smo mi na domaćem terenu poraženi od njih i da ne smije biti podcjenjivanja, no imamo potreban kvalitet da to riješimo bez problema i otvorimo si put na SP, jer u suprotnom mogla bi to biti velika rupa u našoj košarci da ostanemo bez velikih natjecanja na nekoliko godina.

Darko Kunce, instruktor u HKS:

Što se tiče Italije, mislim da su pripreme bile prekratke. Naša tri igrača iz NBA su bila tu samo sedam dana i tu se nije ni mogla očekivati neka kvalitetna utakmica, s obzirom da su oni imali dugu sezonu, imali su i pauzu i to se vidjelo na terenu. Njihov kvalitet se svakako vidio na terenu, pogotovo Bogdanovićev, dok je Zubac odigrao prvu pravu utakmicu za reprezentaciju i odmah dao do znanja da se radi o velikom potencijalu i u budućnosti će sigurno igrati veliku ulogu. Šarić je malo podbacio, no s obzirom na dugu sezonu i nije neočekivano, ali on će sigurno biti pravi kada bude najviše trebalo. Kada govorimo o današnjoj utakmici danas protiv Rumunjske, mislim da će to biti jednosmjerna utakmica, zbog naše kvalitete više i njihovog poraza od Nizozemske, tako da mislim da su oni već polako svjesni da više nemaju šanse. Mi ćemo sigurno odigrati bolje nego protiv Italije i mišljenja sam da tu neće biti previše problema.

Marko Šapit, novinar i televizijski voditelj:

Vjerujem da nakon pobjede nad Italijom hrvatska reprezentacija može i u Cluju do slavlja. Jednostavno, trojac NBA igrača u našemu sastavu čini razliku na ovoj razini,a s njihovim pristustvom i ostalim je igračima lakše i ugodnije odraditi njihove uloge. Slavlje u Trstu, sigurno je popravilo i atmosferu, pa ne vidim niti jedan razlog zašto Bogdanović i društvo ne bi upisali još jedan uspjeh!

Ive Ivanov, igrač KK Zadar:

Mislim da smo odigrali jednu odličnu utakmicu protiv Italije i zasluženo slavili. Ujedinili su se mladost i iskustvo i to je prevagnulo. Protiv Rumunjske danas trebamo biti na oprezu, ali ako budemo na ovakvom nivou kao protiv Italije veći dio utakmice, mislim da ne bi trebalo biti problema i da ćemo slaviti.

Tomislav Zubčić, reprezentativac Hrvatske:

Zadovoljan sam s pobjedom i mislim da je to naj bitnije. Naša igra je imala uspona i padova, ali to je očekivano s obzirom da su naši ključni igrači na pripreme pristigli naknadno pa smo za uigravanje imali manje vremena. Ponosan sam na određene periode utakmice u kojima smo pokazali da imamo karakter ekipe koja može i treba igrati na visokom nivou. Što se tiče Rumunjske  mislim da je pred nama jedna zahtjevna utakmica u gostima, međutim sve je na nama. Očekivanja su velika i stoga moramo već od prve minute pokazati borbenost, te zadati ton i smjer u kojem želimo da utakmica ide. Moramo biti svjesni odgovornosti koju ova utakmica nosi i samo kao složna ekipa možemo ostvariti tu pobjedu.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype