sportski sportski sportski sportski

KOD

Latvijcima Cedevita 3×3 Lipik Challenger, Statisti četvrti

Goran Vidaković

Goran Vidaković

U Lipiku je ovog vikenda održan Cedevita 3×3 Lipik Challenger, na kojem je sudjelovalo 16 ekipa iz 12 zemalja sa 4 kontinenta. Nagradni fong bio je fantastičan. Pobjednik je osvojio 10 000 dolara, drugo mjesto donijelo je 6 000 dolara, treće mjesto 3 000 dolara, dok je četvrtoplasirani kući ponio 1 000 dolara.

U petak se u sportskoj dvorani održao kvalifikacijski turnir, a u četvrtfinale, koje se igralo u subotu, plasirale su se ekipe Moscow (Rusija), Statist ( Hrvatska), Humpolec (Češka), Riga (Latvija), Nice (Francuska), Beograd (Srbija), Princeton (SAD) i Gagarin (Rus). U zanimljivim i napetim utakmicama basketaši su pokazali odličnu i borbenu košarku, gotovo na rubu incidenta, ali prava ulična košarka tako se i igra. Kroz četvrtfinale profilirali su se polufinalisti, a prvi parovi polufinala su bili predstavnici Hrvatske iz Splita, ekipa Streetball Statist i Humpolec iz Češke. Statisti su bolje otvorili utakmicu i imali vodstvo, no neke čudne sudačke odluke (dvije tehničke greške) presudile su pobjednika. Humpolec je na kraju odnio pobjedu, iako bi se o sudačkim odlukama moglo još razgovarati. U drugom polufinalu još jedna odlična utakmica između prvog favorita Rige iz Latvije i Beograda iz Srbije. Prilično izjednačen susret odlučio je prekršaj Beograda na šutu 18 sekundi prije kraja kod vodstva Rige 14:13. Jedno bacanje Riga je zabila, a u sljedećem napadu pobjedu potvrdila dvicom za plasman u finale. U finalu su gledatelji gledali fantastičan dvoboj između Humpoleca i Rige. Riga je u Lipik došla kao prvi favorit i petoplasirana ekipa na Fibinom rangu i tako se i postavila u finalu. Humpolec je bolje otvorio susret i imao vodstvo, no Riga je preuzela konce igre, pojačala obranu i postala preciznija u napadu i vrlo brzo preuzela vodstvo, a ključan preokret dogodio se kod vodstva 11:10 za Humpolec. Riga je tada vezala četiri poena i prešla u vodstvo 11:14, koje do kraja nije ispustila i zasluženo slavila na kraju 18:21.

Naši predstavnici Statisti iz Splita, koji su na kraju osvojili četvrto mjesto, nastupili su u slijedećem sastavu: Hrvoje Marin Toto, Duje Kaliterna, Toni Mindoljević i Ivan Rašetina.

Poredak na kraju turnira je bio slijedeći:

1. Riga (Latvija)

2. Humpolec (Češka)

3. Beograd (Srbija)

4 .Split Statist (Hrvatska)

MVP:

Karlis Lasmanis (Riga)

 

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype