sportski sportski sportski sportski

KOD

Ludnica na SP danas kreće

S današnjim danom počinje drugi krug Svjetskog prvenstva utakmicama osmine finala, u kojima sigurno neće nedostajati uzbuđenja. Šesnaest ekipa kreće u tešku misiju, jer realno za niti jednu ekipu ne može se reći da je izraziti favorit i da će se prošetati dalje. Svaka ekipa zasluženo je ovdje i to treba respektirati, prije svega jer smo se svi skupa uvjerili na u ovom prvom krugu da favoriti više ne postoje, a i oni koji su bili veliki favoriti ili su se provukli ili su već doma, prije svega mislimo na Njemačku. Činjenica je da nitko nije impresionirao na prvenstvu, izuzev naše ekipe koja je po svima pokazala jednu razinu više, ali treba biti na oprezu, jer ova faza natjecanja je specifična i sigurno je da će sve ekipe ići maksimalnim tempom.

Mi ćemo vam kroz neku kratku najavu i analizu pokušati svaki dan analizirati parove osmine finala, a krenut ćemo s današnjim utakmicama.

 

Francuska – Argentina

U prvoj utakmici osmine finala očekuje nas sigurno najjači par. Niti jedni niti drugi apsolutno nisu briljirali u utakmicama u skupini, pogotovo Argentina. Sjetit ćemo se samo što im je Hrvatska napravila, kako su se mučili protiv Islanda, a i utakmica protiv Nigerije pokazala je da Gaučosi nisu na pravom nivou. Francuska je do sada igrala koliko joj je trebalo, iako realno gledajući nisu nikoga oduševili svojim igrama, s obzirom na njihova imena koja su se našla u momčadi i sami su sigurno očekivali više. Možda je forma i dozirana za ovu fazu natjecanja, no u ovoj situaciji na jednu utakmicu možda to i nije pametno rješenje. Mi ćemo malu prednost dati Francuskoj, zbog više kvalitetnijih igrača i nešto bolje igre do sada, no svakako treba imati na umu da će s druge strane biti Leo Messi, koji je u stanju sam riješiti utakmicu, iako to na ovom prvenstvu nije još pokazao. Messi i cijela Argentina pod ogromnim su pritiskom i sigurno će biti zanimljivo vidjeti današnji rasplet situacije, dok Francuska također očekuje od svoje reprezentacije tron, no bez nekog prevelikog pritiska. Nadamo se samo da Argentinci razmišljaju o stanju njihovog sunarodnjaka Diega Maradone i njegovom praćenju utakmica. Svi su vidjeli s koliko emocije i još nekih drugih stvari Maradona prati utakmice svoje reprezentacije . Drži se Diego.

Portugal – Urugvaj

Portugalci također nisu imali bajne predstave. Cristiano Ronaldo sam ih je spasio protiv Španjolske, a i isto tako svojim bljeskom protiv Maroka, dok su se protiv Irana provukli, da je onaj Iranac zabio pred kraj utakmice, Ronaldo bi danas gledao SP na televizoru. Portugalci se itekako uzdaju u njega, što je i logično, tu se priključi Ricardo Quaresma, ali sve je to mršavo za reprezentaciju koja je prije dvije godine podigla pehar na EP. S druge strane imamo Urugvaj koji je prvi krug završio s maksimalnim brojem bodova. U skupini s domaćinom Rusijom, Egiptom i Saudijskom Arabijom, Luis Suarez, Edison Cavani i ekipa bez nekih velikih stresova prošli su grupnu fazu i svima poslali jasnu poruku da su opasni, pogotovo u napadačkom dijelu i sigurno je da mogu svima zagorčati život. U ovoj utakmici također malu prednost ćemo dati Urugvaju, zbog bolje forme trenutno i nekoliko individualaca, no kao i u utakmici prije, treba imati na umu da Cristiano Ronaldo može prelomiti utakmicu i svoje suigrače natjerati da budu još bolji. Prisjetit ćemo se EP prije dvije godine, kada ih apsolutno nitko nije vidio na tronu, no oni su tamo ispisali povijest, a Ronaldo je već tamo pokazao kakav utjecaj ima na suigrače.

 

 

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype