Toni Garma, 12-godišnjak iz Novog Zagreba, ubacio 73 poena Ciboni i ostavio sve oko sebe u čudu!

Talent ovog 12-godišnjaka iz Novog Zagreba ponovno je došao do izražaja, na utakmici U-13 lige.

Kad se prezivaš Garma, očito si predodrađen za posebne i velike stvari. Još 12-godišnjak, sin bivšeg igrača kultnog kluba, Zagreba, Nikole Garme, Toni, je za vikend očarao sve oko sebe na utakmici U-13 lige. U pobjedi nad Cibonom, Toni je ugradio samo poen manje od cijele protivničke momčadi te tako još jednom skrenuo pažnju na sebe. Pažnju koju su već mnogi veliki klubovi uzeli za sebe, sasvim očekivano, s obzirom na talent i predispozicije koje ovaj razigrani dječak posjeduje.

No, da jedna lasta ne čini proljeće i da ovakvi tekstovi nisu, kako se to kod nas voli reći, “nepotrebno uzdizanje u nebesa”, govore i činjenice da je ovaj dječarac uvjerljivo prvi strijelac svoje lige, da njegov klub nema poraza u 12 utakmica te da on već igra i sa puno starijim igračima. Pa da se prezivaš bilo kako, ako nemaš “ono nešto” u sebi, ne možeš raditi ovakve stvari koje radi Toni. A da je pred njim nešto posebno, rekao mi je tata Nikola još prije tri godine u Flashback intervju za portal, kada se junak ove priče polako počeo zaljubljivati u košarku, ali i igru 1 na 1 sa tatom. Danas, tri godine kasnije pričamo o super talentiranom dječaku pred kojim bi trebale biti velike stvari…

Idemo redom…

Košarkaški kibiceri i fanatici se sa radošću sjećaju Nikole Garme, nekadašnjeg košarkaša Zagreba, kultnog kluba koji je odgojio i u svijet lansirao mnoge košarkaše, a onda se naprasno ugasio. Neki od njih napravili su i odlične karijere, neki su ostali u prosjeku, a neki nažalost i nisu razvili svoj potencijal do maksimuma. No, ovo je priča o jednom drugom Garmi, najmlađem…

Nikola je u Zagreb došao sa 11 godina i zadržao se čak 22 godine, a može se i pohvaliti da je bio, možda i nažalost, posljednji trener u tom klubu prije nego se on ugasio. Kultna dvorana Trnsko bila je Nikolin dom, dom u kojem je odrastao igrači i kao čovjek, kako on kaže. Prije skoro tri godine, u ono doba Korone i kada se košarka mogla igrati samo vani, sa Nikolom sam odradio Flashback intervju kojeg možete dole niže pročitati, u kojem mi je već tada skrenuo pažnju na svog nasljednika, sina Tonija, koji je tada punio okruglih 10 godina.

Već tada mi je Nikola rekao da ne prođe niti jedan dan da Toni ne dođe iz škole i zove “starog” da dođe na igralište, kako bi zaigrali 1 na 1. Malo po malo, Nikola je maksimalno koristio Tonijevu zainteresiranost za košarku i potpuno mu se podredio, ne bi li talent, koji kako sam kaže je veći 5 puta nego njegov, pretočio u nešto konkretno u njegovoj karijeri i napravio od njega ozbiljnog košarkaša.

Danas, nakon nekoliko godina svakodnevnog rada, treninga i odricanja, pričamo o još jednom supertalentiranom klincu, koji je za vikend po tko zna koji puta u posljednje vrijeme skrenuo pažnju na sebe. Kad već pričamo o Toniju, treba reći da je upravo on sa nekoliko svojih vršnjaka proveo radno ljeto prošle godine i to ni manje ni više, nego sa Rokom Ukićem, koji je nekoliko talentiranih klinaca okupio u svojoj kući i prenosio im svoje znanje, koje će oni kad tad naplatiti…

Da se vratimo na Tonija, koji inače igra za KK Novi Zagreb, u konkurenciji dječaka (U-13 liga), gdje je sa nevjerojatnih 467 poena u 11 utakmica vodeći strijelac. Osim u svojoj kategoriji, gdje je definitivno predominantan, Toni već igra i za predkadetsku ekipu (U-15), a priliku je već dobio i među kadetima (U-17) te juniorima (U-19).

Njegov klub u U-13 konkurenciji u regiji Centar, upravo zahvaljujući njemu, ima savršen skor od 12 pobjeda iz isto toliko utakmica. U posljednjoj utakmici protiv Cibone, ovog vikenda, Toni je ubacio čak 73 poena od 95 svoje momčadi, kao cijela ekipa Cibone. Posebno je bio inspiriran u šutu za tri poena, gdje je ubacio 10 od 15 šutiranih trica, od čega je 7 zabio u jednoj četvrtini.

Inače, Toni još nije napunio 13 godina, a visok je trenutno 178 cm i prema riječima njegovog oca, Nikole, geni su tu da Toni ide preko 2 m visine u budućnosti, što mu uz trenutnu sjajnu tehniku, koja će sigurno biti još bolja i kvalitetnija, otvara bezbroj mogućnosti u karijeri. Nikola, osim individualnog rada, velike zasluge za njegov razvoj pripisuje i Tonijevom treneru u klubu, Ivanu Biliću.

Definitivno je pred ovim 12-godišnjakom krasna budućnost, a za njega su već interes pokazali veliki klubovi…

Foto: KSZ / Instagram (privatno)

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype