sportski sportski sportski sportski

KOD

Vidal u Barceloni, Bradarić kod Srne, Pjaca u Violama

Ljetni transferi se nastavljaju, a danas donosimo tri transfera, od kojih je jedan Barcin, a u ostala dva sudjeluju naši reprezentativci.

Arturo Vidal je bio uzrok pregovora Bayerna i Barcelone. Nakon što je prodala Paulinha natrag u Kinu, Barcelona je tražila njegovu zamjenu, a pronašla ju je u dvorištu Nike Kovača i izbor je pao na Vidala. Klubovi su se dogovorili oko odštete od 20-ak milijuna eura za ovog 31-godišnjaka, a s obzirom da nas je Barca naučila da previše ne priča o transferima, vrlo lako je moguće da će do kraja prijelaznog roka osvanuti još koje novo ime u njihovim redovima. Spominje se kako su se u tajnosti pokušali naći sportski direktor Eric Abidal i Pogba, no otkriveni su, a ostaje za vidjeti da li je sastanak bio prijateljske naravi ili se nešto kuha oko dolaska Pogbe na Nou Camp.

Filip Bradarić je nakon nekoliko tjedana pregovora konačno promijenio sredinu i stavio potpis na ugovor sa talijanskim Cagliariem, u kojem je od ove sezone još jedan naš igrač, bivši kapetan i reprezentativac Darijo Srna. Odšteta se procjenjuje na 6 milijuna eura, što je drugi najveći Rijekin transfer nakon Andreja Kramarića, koji je za devet milijuna eura otišao u Leicester. Bradarić je potpisao ugovor na pet godina.

Marko Pjaca također je preselio u novi klub. Nakon propale posudbe u Schalke prošle sezone, gdje se uopće nije naigrao, Marko je pored silnih pojačanja u Juventusu bio primoran potražiti novu sredinu. Izbor je pao na Fiorentinu, gdje bi trebao dobiti priliku da pokaže svoj talent i mogućnosti. Viole su ga dovele na jednogodišnju posudbu koju će platiti tri milijuna eura, a na kraju sezone imat će pravo otkupiti ga za 22 milijuna eura. Marko bi se lako mogao uklopiti u njihov sustav igre 4-2-3-1 koji preferira trener Stefano Pioli. Hoćemo li konačno vidjeti njegovu eksploziju, ostaje za vidjeti. Njegovim dobrim igrama sigurno bi se razveselio i izbornik Zlatko Dalić.

 

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype