KOD

Hrvoje Babec u prvoligašu Gorici

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Virovitički Modrić, kako su mu tepali prije nekoliko godina, naplatio je odličnu sezonu u trećeligašu Vihoru.

Sa ovim odličnim mladim igračem, razgovarali smo prije nekoliko mjeseci dok je još tabao put u Jelisavcu, trećeligašu iz okolice Našica i polako razmišljao o iskoraku u karijeri. Prošao je Hrvoje sve i svašta u svojoj karijeri, od Virovitice, preko Akademije Krpan&Babić do Belgije, gdje su ga zapazili skauti Metza i Hrvoje je ubrzo završio u Francuskoj, gdje je vrlo brzo postao i kapetan mlade momčadi.

Odlične igre nisu prošle nezapaženo i u reprezentaciji, gdje je Hrvoje upisivao redovite nastupe za U-16 i U-17 selekcije, no nakon nekog vremena ostao je bez poziva, što ga je dodatno motiviralo da napornim treniranjem i radom ponovno zadobije interes izbornika. Skrasio se u Vihoru iz Jelisavca, nakon što su propale neke opcije sa Dinamom II i jednim prvoligašem iz Turske. Mnogi su se čudili i vjerovali da je to korak unatrag, no Hrvoje je već u prvim utakmicama pokazao svoj talent, uslijedili su golovi, asistencije i dobre igre pa je bilo pitanje vremena kada će netko ozbiljniji pokucati na njegova vrata.

To se i dogodilo ovo ljeto. Prvoligaš Gorica prvi je prepoznao njegove mogućnosti, pozvao ga na probu i Hrvoje je to odradio odlično, čak se i upisao u strijelce u pripremnim utakmicama i zaslužio povjerenje Uprave. Uslijedio je potpis ugovora i Hrvoje bi trebao biti igrač Gorice slijedeće tri godine.

Čestitamo!

Foto: HNK Gorica

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype